Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar
18398

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

09 Şubat 2023 - 22:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

87 Saat Sonra Miran

Malatya’da deprem felaketinin 87. saatinde 7 katlı binanın enkazından sağ olarak çıkartılan 7 yaşındaki Miran Gül, serum bağlanıp yatırıldığı sedyeden ayağa kalkmaya çalışarak, “Nereye gideceğiz?” dedi. Küçük çocuğun o sözleri yürekleri sızlattı.
Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi Buhara Bulvarı üzerindeki Ersel 2 Apartmanı’nda enkaz yığınları arasında sesini duyuran Miran için ekipler seferber oldu. Gün boyunca apartmanda çalışma yapan ekipler, saat 19.15’te annesi ve 2 ablasını depremde kaybeden Miran Gül’ü sağ olarak enkazdan çıkardılar. “NEREYE GİDECEĞİZ?”
Onlarca arama kurtarma personelini yanı sıra, askerler ve UMKE görevlilerinin katıldığı kurtarma operasyonu sonrası sedye ile hastaneye kaldırılan ve sağlık durumu iyi olan Miran Gül, ekiplere, “Nereye gideceğiz?” diye sordu. Bu soru onlarca kurtarma personelini duygulandırdı.

HASTANEDE TEDAVİYE ALINDI
Ambulansa alınan küçük çocuk hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

İşte mucize kurtuluşlar:
20.14 KUCAĞINDA KEDİSİ İLE ÇIKARILDI
Kahramanmaraş’taki deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarının 86’ncı saatinde sevindirici bir gelişme yaşandı. 46 yaşındaki Ayşegül isimli bir kadın, kucağında kedisi ile enkazdan canlı çıkarıldı. O anlar CNN Türk ekranlarına yansıdı.

20:17 MALATYA’DA MUCİZE KURTULUŞ
Malatya’da depremde enkaz altında kalan 29 yaşındaki Erkan Yarlıdağ 87 saat sonra kurtarıldı.
20:16 87 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKTILAR
Merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Elbistan ile Pazarcık ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin büyük hasara yol açtığı Karama kurtarma çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının 87’nci saatinde sevindirici bir gelişme yaşandı. AFAD koordinasyonunda yapılan çalışmalarda bir enkazdan ses duyulması üzerine zamana karşı mücadele veren ve Sakarya’dan bölgeye gelen Sakarya Arama Kurtarma Timi ve Madenci ekipleri, enkaz altında kalan Serkan ve Emel Kocaoğlu’nu kurtarmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Vinç ve iş makinesi yardımıyla enkaza ulaşan ekipler yaptıkları titiz çalışmalar sonucunda enkazdan ilk önce Serkan Kocaoğlu sonrasında ise eşi Emel Kocaoğlu depremden yaklaşık 87 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. 87 saatin sonunda enkazdan çıkarılan Serkan Kocaoğlu ise sedye üzerinde götürüldüğü esnada kendisini kurtaranlara el salladı. Ambulanslara konulan Kocaoğlu çifti hastaneye sevk edildi.

Enkaz altından 87 saat sonra evli çifti sağ olarak çıkaran arama kurtarma timi ve madenci ekipleri ise gözyaşlarına boğuldu.
20:05 DOĞUKAN VE FURKAN’IN HALASI DA KURTARILDI
Malatya’da Van AFAD ekipleri de büyük bir çaba sarf ediyor. Yeşilyurt’a bağlı Yakınca Mahallesi’nde yıkılan Özpolatlar Apartmanı enkazında Doğukan ve Furkan Özbay isimli küçük kardeşler 84 saat sonra sağ olarak kurtaran ekipler, enkazdaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ekipler enkazdaki çalışmalarında bu kez küçük çocukların halası olan Zehiha Özbay’ı da kurtardı. Yaralı olarak kurtarılan Özbay tedavisi için sağlık ekiplerine teslim edildi

19:15 EKİPLERE “NEREYE GİDECEĞİZ” DİYE SORDU
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi Buhara bulvarı üzerindeki Ersel 2 apartmanında enkaz yığınları arasında sesini duyuran Miran için ekipler seferber oldu. Gün boyunca apartmanda çalışma yapan ekipler, saat 19.15’te annesi ve 2 ablasını depremde kaybeden Miran Gül’ü sağ olarak enkazdan çıkardılar.
Onlarca arama kurtarma personelini yanı sıra, askerler ve UMKE görevlilerinin katıldığı kurtarma operasyonu sonrası sedye ile hastaneye kaldırılan ve sağlık durumu iyi olan Miran Gül, ekiplere, “Nereye gideceğiz?” diye sordu. Bu soru onlarca kurtarma personelini duygulandırdı.
Ambulansa alınan küçük çocuk hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

18:39 87 SAAT SONRA GELEN KURTULUŞ
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle yıkılan binalardan 4. günde de güzel haberler geliyor. Adıyaman Bahçelievler Mahallesi 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi yakınında bulunan Birlik Apartmanından sevindiren haber geldi. İki çocuk annesi Fatma Tabakçı (37) Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından sıkıştığı yerden 87 saat sonra kurtarıldı.

Ekiplerin titiz ve dikkatli çalışmasıyla kadının bulunduğu yere ulaşıldı. Ekipler kadının vücudunun yarısını yüzeye çıkarttı. Daha sonra halatlar yardımı ile çıkartılan kadın sedyeye konuldu. Büyük bir sevincin yaşandığı kurtarmada, kadın iki çocuğunun da çıkartılmasını istedi. Ancak onlar kendisi gibi şanslı değildi.
UMKE ve sağlık ekiplerini ilk müdahalesi sonrasında yaralı kadın ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırıldı. 18:40 86 SAAT SONRA ÖNCE OĞLU SONRA ANNESİ KURTARILDI
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da da birçok bina yerle bir olmuştu. Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde 5 katlı binada enkaz altında kalan Kerem Ezer ve annesi Nazlı Ezer 86 saat sonra enkazdan ekiplerin yardımıyla canlı olarak çıkarıldı. İlk önce çocuğu çıkaran ekipler bir saat arayla annesini de çıkardı. Anne ile oğlu hastaneye sevk edildi.

17:46 85 SAAT SONRA ENKAZDAN KURTARILDI
Hatay’da General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazından Fuat Çamber’i kurtardı. İtfaiyecilerin 85’inci saatte enkazdan sağ çıkardığı genç, hastaneye kaldırıldı.

15:17 7 YAŞINDAKİ BEŞİR 81 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDI
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Diyarbakır’da yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Merkez Bağlar ilçesinin Cengizler Caddesi üzerinde bulunan Hisami Apartmanı’nda enkazında ses alan ekipler, kurtarma çalışmasını o noktada yoğunlaştırdı.

AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu enkaz altından 7 yaşındaki Mehmet Beşir Yıldız, 81 saat sonra sağ çıkarıldı. Yaralı çıkarılan kadın, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.
14:10 2 KARDEŞ, 80 SAAT SONRA KURTARILDI
Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri, depremin vurduğu Hatay’da, 80 saat sonra Mahir (12) ile Hilal (8) adlı kardeşleri enkazdan sağ çıkardı, annelerini kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

13:07 81. SAATTE BİR KİŞİ DAHA KURTARILDI
Gaziantep’in Islahiye ilçesinde depremden 81 saat sonra bir erkek enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ