Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar
23566

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

23 Mart 2022 - 0:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Asgari ücretlileri sevindiren gelişme

Enflasyonun her geçen gün hızla yükselmesi sebebiyle hükümet yetkilileri harekete geçti. AK Parti cephesinden yapılan açıklamalar ise asgari ücrete yeni bir zammın daha yapılacağına yönelik beklentileri arttırdı. 2022 yılında ilk 6 aylık periyodu tamamladıktan sonra Haziran ayı içerisinde asgari ücrete ikinci bir zam daha yapılabilir. Güncel enflasyon oranlarına göre ise yapılacak zam yüzde 20’yi bulabilir.

Enflasyon Hızla Yükseliyor
Geçtiğimiz yıldan bu yana sağlık sorunları başta olmak üzere dünya üzerinde atlatılan felaketler ekonomik açıdan tüm ülkeleri etkisi altına aldı. Son olarak Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim batı ile doğu cephesini karşı karşıya getirdi. Bu durumsa ekonomik açıdan dünya düzenini tamamen değiştirdi.Yaptırımlar sebebiyle tüm ülkelerde enflasyon tavan yaptı. Türkiye’de yaşanan olayların sonucunda ekonomik açıdan olumsuz yönde etkilendi. Enflasyon son günlerde hızlı bir artış yaşadı. Öyle ki, Haziran ayına kadar enflasyonun yüzde 40’ın üzerinde olabileceği söyleniyor.

Asgari Ücrete Yılda İki Kez Zam
Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında canlı yayına katılan ve moderatörün sorularına yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, asgari ücrete yılda iki kez zam getirilebileceğini bu konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edildiğini aktardı. Mevzuata göre günümüzde yılda bir kez zam yapılabildiğine değinen Özkan, bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla değiştirilebileceğini söyledi.

Özkan, “Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyetlerde artış var. Vatandaşlarımızın bu artışlarda ekonomik kayıp yaşamaması için yeni tedbir ve kararlar getireceğiz. Bu konuda bize güvensinler.” ifadelerini kullandı.

Yüzde 20 Oranında Zam Bekleniyor
Özkan’ın açıklamalarının ardından piyasa uzmanları zam oranlarını değerlendirmeye başladı. Asgari ücrete yarı yıl döneminde bir zam daha yapılması durumunda Haziran ayında enflasyona da bağlı olarak yüzde 20 oranında bir zam getirilebilir. Zam oranı tahmin edildiği ölçüde olursa asgari ücrette 850 liralık bir artış yaşanacak.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ