Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar
36466

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

18 Mart 2022 - 23:53 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Köprüler Atıldı ‘Babanın Malı Değil’

Zeytin alanları maden sahası haline getirebilecek karara tepki gösteren Tarkan, “Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası” tepkisini dile getirdi. Tarkan, “Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir” ifadelerini kullandı.

ZEYTİN ALANLARI MADEN ŞİRKETLERİNE AÇILDI
1 Mart’ta ‘Resmi Gazete’ de yayımlanan yönetmelik ile zeytin alanlarının maden sahası haline getirebilecek karara çevrecilerden tepki gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin ‘megastarı’ diye anılan ünlü şarkıcı Tarkan da karara tepkisini gösterdi. Sosyal medyada #ZeytinimeDokunma etiketiyle paylaşımında bulunan Tarkan, şu ifadelere yer verdi:

‘BU BİR RANT’
“Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası. Enerjiydi, madendi, barajdı, şuydu, buydu…Doğamız geri dönüşü olmaksızın yok ediliyor. Yıllardır gözlerini diktikleri zeytinliklerimizi feda etmek var şimdi sırada.”

“‘BU SİZİN MALINIZ DEĞİL’
“Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir. ” diyerek zeytinlik alanlarının maden şirketlerne peşkeş çekilmesine sert tepki gösterdi.
Tarkan, geçtiğimiz haftalarda toplumsal konulara değindiği şarkısı ‘Geççek’ ile ses getirmiş, siyasetin de gündemine oturmuştu.

İLBER HOCA ‘İYİ DÜŞÜNÜN ÇOK GEÇ OLACAK’
Öte yanda Prof. Dr. İlber Ortaylı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, maden yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair karara tepki gösterdi. Ortaylı, “Türkiye zeytinlikleri hiç de küçümsenecek miktarda değil, daha doğrusu değildi. Çok ciddi tedbirler almazsak bırakın etrafa zeytin satmayı, kendi ihtiyacımızı bile karşılayamayacak duruma düşeceğiz. Bugün yayınlanan yönetmelik mutlaka gözden geçirilmeli, yoksa çok geç olacak” dedi.

MADEN ŞİRKETLERİ ZEYTİNLİK SAHALARA GİREBİLECEK
Alınan kararda, elektrik üretiminde kullanılan kömür sahası zeytin ağaçları ile aynı yere rastlarsa, zeytinlikler şirket tarafından kesilebilecek. Çalışma sonrasında maden şirketi, zeytinlikleri eski haline çevirmekle yükümlü olacak.

Kaynak: Ajanslar/ Sözcü

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ