Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

Emekli Olunca Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Emekli Olunca Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?
Bu haber 12 Ağustos 2021 - 17:08 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı alabileceği hususunda bilgilendirici içeriğimizi sonunda hazırladık. Özellikle ne kadar emekli maaşı alırım sorusuna doğru yanıt veremeyen web siteleri ve haber siteleri sebebi ile insanların kafasında bir karmaşa söz konusu. Bu karmaşanın sebebi ise bilinçsiz bir şekilde hazırlanmış olan haber ve içerik yazılarıdır. Bu sebeple web sitemizde 2021 yılında emekli olunca ne kadar emekli maaşı alırım sorusuna doğru bir yanıt bulabileceksiniz. Siz de bugün hemen ortalama olarak emekli olunca ne kadar maaş alırım sorunuza net bir yanıt bulmuş olacaksınız.

Emekli Olunca Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Emekli olunca ne kadar emekli maaşı alırım sorunuza yine en doğru yanıtı SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu verecektir. İnsanların aklındaki karmaşanın sebebi ise çeşitli haber sitelerinin bilinçsiz bir şekilde hazırlamış oldukları yazılardır. Öncelikli olarak aşağıdaki adımları takip ederek ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi öğrenebilirsiniz:

  • Sgk üzerinden giriş yapın.
  • Karşınıza gelen sayfada sizin sicil ve çeşitli bilgileriniz soruluyor. Bu soruların tamamına doğru yanıtları verin.
  • Tüm bilgilerinizi doğru verdikten sonra SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu sizin adınıza ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi hesaplayacak ve karşınıza sunacak. Bu bağlamda zahmet edip, kendi yöntemleriniz ile hesaplamaya çalışmanıza ya da çeşitli haber sitelerine uymanıza gerek yok.

Emekli Maaşı Artırma Yöntemleri

Emekli maaşı artırma yöntemleri arasında en popüler olanı ise SSK’lı bir şekilde çalışırken şahıs şirketi üzerinden Bağ-Kur primlerinizi yatırmak olacaktır. Ancak burada büyük bir külfet var. Ödeme yükümlülüğü çok yüksek olan bir tutar ve her Bağ-Kur’lu her ay neredeyse 1500 TL’ye yakın bir ödeme yapıyor. Bu külfetten kurtulmak ve yüksek emekli maaşı alabilmek için sigorta primlerinizin yüksek tutarlar yani brüt ücret üzerinden yatırılıyor olması gerekiyor. Bu konuyu da çalışmakta olduğunuz işletme ile görüşebilir ve durumu analiz edebilirsiniz. Bu iki yöntem dışında emekli maaşını yükselten yöntemler var ancak yeterli seviyede değiller.

4A Emekli Maaşı Hesaplama, Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) vatandaşların yararlanabilmesi açısından hizmete sunduğu işlemlerden biriside emekli maaşı hesaplama robotu yani bu robot sayesinde emekli aylık bilgisi limitini görebilmektesiniz.. Sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Sgk üzerinden giriş yapın
  • Çıkan ekranda TC Kimlik Numaranızı girin
  • SSK Sicil Numarası bilginizi girin
  • Baba Adınızı yazınız
  • Nüfusa Kayıtlı olduğunuz ili yazın
  • Doğum Tarihinizi girin

Bu adımları doğru doldurmanız durumunda aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.

2021 Emekli Olunca Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Ne kadar emekli maaşı alırım?

2021 Emekli Olunca Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Bu ekrandan sonra bakmakla yükümlü olduğu kişi diğer bilgileri seçerek Hesapla butonuna basın. Hesapla butonuna bastıktan sonra aşağıdaki ekranda aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.

4A Emekli Maaşı Hesaplama, Sorgulama

Ne kadar emekli maaşı alırım?

4A Emekli Maaşı Hesaplama, Sorgulama

Emekli maaşını resmi siteler harici bir çok robot siteler üzerinden de rahatlıkla hesaplayabilirsiniz. Böylelikle matematiksel hata yapma olasılığınızda düşecektir. İçinde bulunduğumuz zaman diliminden dolayı gözler 2022 yılında belli olacak emekli maaşına çevriliyor. Önümüzde ki günlerde belirlenecek olan emekli maaşını sitemiz üzerinden takip ederek öğrenebilirsiniz.

2022 yılında emekli olacak kişiler için emekli maaşı hesaplama sistemini ve paylaşacağımız yazıları takipte kalarak sitemizde daha önce yayınlamış olduğumuz 3600 Gün Malulen Emeklilik Maaşı 2021 adlı konumuza göz atabilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER