Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

2022 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar?

2022 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar?
Bu haber 16 Kasım 2021 - 2:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye cumhuriyetinde bu yıl en çok sorulan sorulardan bir tanesi de 2022 yılında asgari ücret ne kadar artacak? Gelecek yıl açıklanacak olan asgari ücret bir önceki yıla oranla ne kadar artacağı merak konusu.  Vatandaşlar geçimlerini sağlamak için bu gelecek olan zam oranına göre yaşam planlamalarını yapmaya başlayacaklar. Asgari ücreti belirleyen komisyonda 5 adet işçi, 5 adet işveren ve 5 adet devlet temsilcisi bulunmaktadır. Bu komisyon aralarında ülkenin ekonomik durumuna ve gelen raporlara göre yeni yılda asgari ücrete gelecek zamı belirlemektedirler.

2022 Yılında Asgari Ücret Ne kadar Artacak?

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden bir çok tahminde bulunurken kimse gerçek miktarı bilmemektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye meclis üyelerinin ve asgari ücret komisyonunun sunduğu raporları göz önünde bulundurarak önümüzde ki yıl asgari ücret hakkında ufak da olsa bizlere birer ipucu verdi. Basın toplantısında kendisine yönelen sorulara net bir cevap vermeyen bakan süreci biraz daha uzattı. Aile yardımı için göz atabilirsiniz.

Vedat Bilgin’in ardından bir açıklamada Hazine bakanı Lütfi Elvan’dan geldi. Elvan, ” Ülkemizin en çok merakla beklenen konusu asgari ücrete gelecek zam, bu konuda cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızın hakkını sonuna kadar savunarak gelen raporları incelemiştir.

Asgari Ücret 2022

Asgari Ücret ne kadar 2022

Asgari Ücret Ne Kadar, 2022

Asgari ücret artan enflasyonla birlikte kafalarda bir çok soru işareti oluşturdu. Şuan ki göreviyle İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç asgari ücret ile yaptığı bir yorumda şunlardan bahsetmiştir. Bakan: “Asgari ücrette yapılacak zam hem işverenin hemde devlet tarafında vergi yükünü azaltmasını sağlamak için en iyi çözüm yollarını bulmaya çalışıyoruz.” Ayrıca devamında şu sözleri de ekledi: “Her yıl değişen oranıyla uygulanan asgari ücret prim desteği bu yılın ekonomik şartlarına göre düzenlenmeli. Gelir vergisinden muaf tutulan bazı istisnalar bu yılda önce ki yıllarda olduğu gibi düzenlenmeli. Ayrıca sigorta primi yıllık enflasyon oranları göz önünde bulundurularak arttırılması gereklidir.” Murabaha sistemi nedir?

Asgari ücret 2022 yılında ne kadar olacak? Bu soruya en doğru yanıtı yine Bakanlar veya Cumhurbaşkanı verecektir. Geçtiğimiz yıllarda 5 aralık tarhinde açıklanan asgari ücret önümüzde ki yıl hangi tarihte açıklanacak? Asgari ücreti belirleyen bir çok faktör bulunmaktadır. Ayrıca asgari ücreti belirlemek için uzun bir süre Asgari Ücret Tespit komisyonu ve Ekonomi bakanlı bir çok çalışma yapmaktadırlar. Ardı ardına yapılan araştırmalar ve toplantılar neticesinde asgari ücretin ne kadar olacağı belirlenmektedir.

2022 Yılında Asgari Ücret Ne kadar Artacak?

2022 Yılında Asgari Ücret Ne kadar Artacak?

2021 Asgari Ücret Brüt

Bu yıl asgari ücret belirlendikten sonra, Bazı vergiler ve asgari ücret için ödenen ödenek fiyatları da belli olmaya başladı. AGİ de en çok merak edilen ücretlerden birisi olmuştu. Buna göre 2021 yılında alınabilecek en düşük Her yıl miktarı değişen AGİ bu yıl 268,31 lira oldu.

Bu yıl ki asgari ücret tablosu şu şekildedir;

ASGARİ ÜCRET NET TUTAR (TL / AY)

 
ASGARİ ÜCRET 3.577,50
SGK PRİMİ% 14 500,85
İŞSİZLİK SİG. PRİMİ % 1 35,78
GELİR VERGİSİ% 15 (*) 187,82
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 268,31
DAMGA VERGİSİ% 0,759 27,15
KESİNTİLER TOPLAMI 751,60
NET ASGARİ ÜCRET (**) 2.825,90
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER