Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

E-Devlet Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Nasıl Tanımlanır?

E-Devlet Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Nasıl Tanımlanır?
Bu haber 13 Mayıs 2021 - 15:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bugünki yazımızın içeriğinde E-Devlet Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Nasıl Tanımlanır? sorusuna detaylı bir şekilde cevap vermeye çalıştık. Detaylar haberimizin devamında.

SGK şahıs ödemeleri bir çok kişi tarafından bilinmeyen E-devlet üzerinden vatandaşlara sunulan bir uygulamadır. Çok bilinmeyen konulardan birisi olması nedeniyle PTT hesaplarına yatırılan binlerce lira alınmadığından dolayı geri ödeme listesine girerek yatırılan ücret devlete geri iade olunuyor. Sizlerde bu konuda mağduriyet yaşamak istemiyorsanız yazımızın devamını okuyarak SGK işgörmezlik ödeneği başta olmak üzere E-Devlet üzerinden banka hesabınızı nasıl tanımlayabilirize kadar rehber niteliğinde istifade edebileceğiniz yazı içeriği hazırladık.

Vatandaşlara Devlet tarafından yapılan ödeneklerin alınmaması sonucu milyonları bulan TL devlete geri iade olunmaktadır. Bu ödeneklerin en başında iş görmezlik, doğum parası, süt parası, yol ve cenaze yardımı gibi seçenekler gelmektedir. Vatandaşların hesabına yatan bu ödenekten haberi olmayınca uzun süre bekleme sonrasında devlete geri iade olunur.

Emekli maaşı ve emekli ikramiyeleri dışında kalan SGK kurumu tarafından gönderilen ödemeler PTT, T.C Zİraat Bankası aracılığıyla her ayın 8 ile 14 tarihleri arasında vatandaşların adına hesaplara tanımlanmaktadır. Yatırılan bu meblağlar kişiler tarafından 2 aylık bir süreç içerisinde çekilmezse para otomatik olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna iade edilmektedir. SGK iş görmezlik ödeneğinin hesabınıza yatması için almış olduğunuz raporun işyeriniz tarafından SGK’ya bildiriminden 15 gün sonrasında ödemeniz yapılmaktadır.

İşte tamda bu ödenekler iade olmasın diye ne yapabiliriz ? Bu önemli detaylara yazımızın devamından hep beraber inceleyelim.

SGK Şahıs Ödemeleri Nedir ?

SGK Şahıs Ödemeleri Nedir ? sorusuna en net cevap olarak SGK kurumu tarafından vatandaşlara yapılan ödenekler diyebiliriz. Şahıs ödemeleri çok yönlü olabilmektedir. Bu ödemeler nedir sorusuna cevap verecek olursak, kısaca şu şekilde;

  • 4A Nakdi Tazminat Eğitim Öğretim yardımları
  • 4B Nakdi Tazminat Eğitim Öğretim yardımları
  • Bağ-Kur emekli aylık ödemeleri
  • Bağ-Kur tütün ödemesi
  • Bloke koyulan emekli aylığı
  • Hareketsiz emekli maaş iadeleri
  • Emsan devir öncesinde emanet iadeleri
  • Gelire ret ve iadeler
  • Diş ödemeleri, İlaç ödemesi
  • Yol ve gündelik ödemesi
  • Tedavi sağlık iadeleridir

SGK Şahıs Ödemeleri Nasıl Sorgulanır?

SGK şahıs ödemelerini sorgulamanız artık çok kolay ve Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmenize gerek kalmadan devletin sunumuş olduğu E devlet platformu üzerinden sorgulamalarınızı yapabilmektesiniz. Bu ve bunun gibi bir çok sorgulama yapabilmeniz için E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yoksa PTT veya bazı bankaların mobil uygulamaları üzerinden cüzi bir ücret karşılığında E-Devlet şifresi alabilirsiniz. Almış olduğunuz E-Devlet şifresiyle giriş yaptıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/sgk-sahis-odeme-goruntuleme linkinden sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. Bu link üzerinden şahıs ödemeleri kullanıcı giriş ekranı alanına ulaşarak sizden istenen bilgileri eksiksiz tanımlamalısınız.

Ek olarak şahıs ödemeleri medula sistemi için de https://medsahis.sgk.gov.tr/sahis/pages/login.jsp sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

SGK Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama İşlemi Nasıl Yapılır ?

SGK ödemelerinde banka hesabınızı tanımlamak için isterseniz SGK’ya direkt giderek talep dilekçesiyle dilerseniz online olarak e-devlet uygulaması üzerinden tanımlayabilirsiniz. Zamanı olmayanlar için Şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama olmuyor diyorsanız SGK’ya gitmeden e-devlet uygulaması üzerinden bu işlemlerinizi halledebilirsiniz.

SGK Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama işlemi için ilk olarak https://www.turkiye.gov.tr/sgk-sahis-odemeleri-banka-hesabi-tanimlama linkine tıklıyoruz. Karşımıza çıkan ekran üzerinden banka hesabı tanımla butonu yardımıyla kullanmış olduğunuz bankayı seçerek otomatik banka sorgulama yaparak iban vs girmeden direkt ekleyebilirsiniz.

E-Devlet Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Nasıl Tanımlanır?
E-Devlet Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Nasıl Tanımlanır?

Yukarıda resimde gördüğünüz gibi ”BANKA” yazan kısımdan aktif kullandığınız bankanızı seçerek ”Sorgula” butonuna basarak sizin adınıza kayıtlı banka hesabınızı görüntüleyebilirsiniz. Daha sornasında banka hesabınızın yanında bulunan ”Hesap Seç” seçeneğinin altında bulunan kutucuğu işaretleyerek hemen altındaki devam et butonu yardımıyla banka hesabınızı tanımlayabilirsiniz. Bundan sonra yapılacak tüm ödemeler direkt banka hesaplarınıza yatırılacaktır.

Şahıs Ödemeleri Ne Kadar Sürede Yatar ?

Şahıs ödemeleri ile ilgili olarak ne kadar sürede yatar sorusuna cevap verebilmek için ödeme türünün ne olduğunu bilmemiz lazım, yani ödeme türüne göre bu süre değişkenlik sağlamaktadır. Ancak kısaca bu türlerden bahsedecek olursak, istirahat raporları 15 gün, sağlık harcamalarına ait ödemeler ise 3 ay gibi bir süreç içerisinde yatırılmaktadır. Bu süre zarfında paneliniz üzerinde işlem devam ediyor gibi yazıyla karşılaşabilirsiniz. Ödemelerinizin durumunu ALO 170 – Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezini arayarakta öğrenebilirsiniz. Peki şahıs ödemeleri nereden alınır ?

Yukarıda detaylıca bu konuya değindik ancak özet çıkaracak olursak ödemenizi PTT üzerinden veya E-Devlet uygulaması üzerinden banka hesabınızı tanımlayarak ödemelerinizi alabilirsiniz.

Konuyla alakalı diğer soru ve sorunlarınız için konu altında bulunan yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Diğer SGK veya ödeneklerle ilgili tüm yazılarımızı incelemek için Manşet kategorisinden istifade edebilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER