Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar
17500-35-768x241-4

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

21 Mayıs 2023 - 23:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Oğan Kimi Destekleyecek

Herkes Sinan Oğan’ın kararını merak ediyordu.
Birkaçgündür siyasi görüşmelerde bulunmuş taleplerini iletmiş, aldığı cevaplar karşısında nasıl bir yol izleyeceği merak edilir olmuştu.
Dünden bugüne paylaştığı 11 maddelik paylaşımda talepleri aslında kimi destekleyeceeğini net biçimde ortaya koyuyordu.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir aday yüzde 50+1 çoğunluğu sağlayamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49.52, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.88, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 5.17 oy aldı.

OĞAN KİMİ DESTEKLEYECEK?
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışacak adaylar olurken, Sinan Oğan da kritik bir konuma geldi. ATA İttifakı ve Sinan Oğan’ın kimi destekleyeceği merak konusu olurken, beklenen açıklama geldi.

Son günlerde yapılan açıklamalara bakınca Erdoğan’ı destekleyeceği kulislerde konuşuluyor. Sızen bilgi bu yönde., son anda tarafsız kalma yönünde açıklama yapabileceği de konuşuluyor

KARARINI BASIN TOPLANTISI İLE DUYURACAK
Twitter hesabından açıklama yapan Sinan Oğan, kararını yarın düzenleyecekleri basın toplantısı ile duyuracağını belirtti. Oğan şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ile ilgili tutumumuzu yarın saat 17.00’da düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile açıklayacağız. Yaptığımız istişarelerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yarınki görüşmeler ve istişareler de tamamlandığında artık kararımızı netleştirip, bunu Türk milletinin aziz evlatları ile paylaşmış olacağız. Kararımızı herhangi bir saikle değil, Türk milletinin geleceği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile istikrarının önemli olacağını, ayrıca meselelere farklı beklentiler ile değil, ilkeler bazında baktığımızın da bilinmesini isteriz.”

OĞAN, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMÜŞTÜ
Öte yandan Sinan Oğan, önceki gün Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Oğan görüşmenin ardından, “İki liderle de görüştük. Henüz bir karar vermedik. Kararımızı pazartesi günü açıklayacağız” açıklaması yapmıştı.

Ayrıca ittifakın bileşenlerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’den dikkat çekici bir açıklama geldi. Bir önceki gün yaptığı açıklamada, “Zafer Partisi adına konuşamam ama biz ehveni şer de olsa gönlümüz Millet İttifakı’ndan yana” diyerek Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirten Vecdet Öz, ATA İttifakı’nın sona erdiğini belirtti.

“ATA İTTİFAKI RESMEN SONA ERMİŞTİR”
Öz şu şekilde konuştu: “İttifak biliyorsunuz; seçimle birlikte başlar, seçim bittiğinde nihayetlenir. İkinci tura kalmışsanız devam eder. ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Nezaketen birbirimize sorduk. Ümit Hoca’nın alacağı karara saygı duyarım. Sinan Oğan bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir. Saygı duyarız.”

Sinan Oğan, Erdoğan’ı mı destekleyecek?
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HaberTürk ekranlarında Kürşad Oğuz, Serap Belet ve Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Çelik, cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 5.1 oy alan ve ikinci turda kimi destekleyeceği merak konusu olan Sinan Oğan ile ilgili de konuştu.

Çelik, “Sayın Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanımız arasında görüşme kendi aralarında gerçekleşti. Gayet olağan bir görüşme. Kendileri bir açıklama yapmadan biz bir şey söylemeyiz. Sinan Bey Pazartesi açıklama yapacak. Biz sandık sandık oylara bakarız. Sayın Oğan’ın oy aldığı tek vatan, tek bayrak siyasetlere çok yakın bir kitle olduğunu görüyoruz. Oğan’a oy veren kitlenin Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü siyasete çok daha yakın, benimseyen bir kitle olduğunu görüyoruz. Karşımızdaki ittifakın savrulduğu konulara karşı daha uzak ve karşıdan yaklaşımların olduğunu değerlendiriyoruz. Tabii ki herkesin kendi takdiri. Pazartesi’yi bekleyeceğiz.

Siyasi değerlendirme, müzakere, pazarlık başka şeyler, pazarlığı kendinize yakın olanlarla, müzakereyi daha dışındaki insanlarla yaparsınız. Pazarlık meselesi hiçbir zaman ne Cumhurbaşkanımızın siyaset tarzına ne AK Parti’ye ne Cumhur İttifakı’na uygun değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız prensipler üzerinden yürüyor. Bunlarla yakınlık ortak alan oluşturulduğunda zaten bir araya geliyorsunuz.” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ