Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

2021 Kredi Kartı ile Bağ-Kur Prim Borcu Ödeme

2021 Kredi Kartı ile Bağ-Kur Prim Borcu Ödeme
Bu haber 12 Ağustos 2021 - 10:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2021 yılı kredi kartı ile Bağ-Kur prim borcu ödeme imkânının geldiğini hepimiz biliyoruz. Ancak pek çok kullanıcımız kredi kartı ile nasıl Bağ-Kur prim borcu ödeyebileceğini bilmiyor. Özellikle son dönemde e-Tahsilat sistemi üzerinden yapılabilecek olan kredi kartı ile Bağ-Kur prim ödeme imkânı sıradan kullanıcılar için bir nebze zor. Bu sebeple vatandaşlarımızın faydalanabilmesi ve rahat bir şekilde Bağ-Kur prim borcu ödeyebilmelerine olanak sağlayacağız. Bağ-Kur bugün kendi namı hesabına çalışan ve işveren sınıfına münasip olan herkesin ödemesi gereken bir sosyal sigorta türüdür. Bu borcu ödemekle yükümlü olan herkesin her ay düzenli bir şekilde tüm borçlarını ödemesi gerekiyor.

Bağ-Kur Prim Borcu Nasıl Ödenir?

Bağ-Kur prim borcunuzu kredi kartınız ile ödemek istiyorsanız lütfen aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde takip edin.

  • Öncelikli olarak https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-sosyal-guvenlik-kurumu-kart-ile-prim-odeme-uygulamasi bu linke tıklayın. (e-Devlet kapısına yönlendirir)
  • Burada e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra karşınıza “Uygulamaya Git” seçeneği çıkmalı.
  • Bu seçenek sizi SSK’nın e-Tahsilat sistemine yönlendirecektir.
  • E-Tahsilat sistemi üzerinden tüm Bağ-Kur prim borçlarınızı ödeyebilirsiniz.
  • Karşınıza gelen sayfada “Kendi nam ve hesabına çalışan” seçeneğini seçin
  • Alt kısımda ise, Sorgu tipi olarak 4B Bağ-Kur geçmiş dönem seçeneğini seçin
  • Şimdi ise karşınıza aşağıdaki görüntünün tıpkısı çıkacaktır.
2021 Kredi Kartı ile Bağ-Kur Prim Borcu Ödeme
2021 Kredi Kartı ile Bağ-Kur Prim Borcu Ödeme

Ödeme Nasıl Yapılacak?

Ödeme yolu ise sağ alt kısımda gördüğünüz Ödeme Yap butonuna basarak gerçekleştirebileceksiniz. Ödeme yap butonuna tıkladıktan sonra karşınıza bir BKM sayfası çıkacaktır. BKM sayfası üzerinde toplam Bağ-Kur borcunuz gözükecek ve kart bilgilerinizi girebileceğiniz nokta olacak. Bu noktadan rahat bir şekilde kredi kartı ile tüm Bağ-Kur prim borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıca çeşitli kartlar sayesinde 9 ya da 12’ye varan taksit imkanları da sunulabiliyor. Bağ-Kur primlerini ödeyen tüm vatandaşlar kendi sağlık sorumluluklarını ödemiş olacaklar. Ayrıca Bağ-Kur primi ödemeyen kimseler hastanelerde muayene olamayacak ve çeşitli ilaçları sadece ücretli bir şekilde satın alabileceklerdir. Bu sebeple Bağ-Kur prim borcunuzu kredi kartı ile ödemek çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

2021 Kredi Kartı ile Bağ-Kur Prim Borcu Ödeme adlı konumuzun sonuna geldik.

Sitemizde daha önce yayınlamış olduğumuz Emekli Olamayanların SGK Primleri İade Edilir Mi? adlı konumuzu incelemek için ilgili linke tıklayabilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER