Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

İslami Finans Eğitimi

İslami Finans Eğitimi
Bu haber 18 Kasım 2021 - 15:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İslami finans eğitimi alarak siz de islami şartlarda para kazanabilirsiniz. Finans, hem küçük ölçekli hem de büyük ölçekli ekonomiler için mutlaka öğrenilmesi gereken konular arasında yer alıyor. İslami şartlar içerisinde yatırım yapabilmek için öncelikli olarak islami finansın doğru bir şekilde öğrenilmesi ve bununla birlikte doğru bir şekilde işletilmesi gerekmektedir. Yapılması gereken işlemlerin ne şekilde yapılacaklarına dair alacağınız eğitimlerin sonucunda finansal sorunlardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

İslami finansın temeli olan islami bankacılık öğretileri sayesinde şeriat kurallarına uygun bankacılık işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz. Geleneksel bankacılık işlemlerinde olduğu gibi islami bankacılıkta da işlemlerin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili olarak bilgilendirmeler bu eğitim sayesinde alınabilmektedir.

İslami finans eğitiminin temel amacı İslam dininde haram olan faize bir alternatif olarak finansal işlemlerin yürütülmesidir. Global finans piyasaları içerisinde işleyen finansal işlemler içerisinde faiz ve dinen haram olarak görünen diğer işlemlere alternatif olarak kullanılan İslami finans, İslam dininin iş ahlakının korunması ilkesine de dayanmaktadır. 1970 yılından buyana yaklaşık olarak 75 ülkede kullanıldığı düşünülen İslami finansal ilkelerine bağlı kalarak İslam dinine uygun bir şekilde finansal işlemlerin yapılmasına imkan sağlanmaktadır.

İZÜSEM İslami Finans

İZÜSEM, İslami finans ve İslam iktisadı konularında öğrencilerine gerekli eğitimleri verebilecekleri bir ortam sunuyor. İstanbul Zaim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi sayesinde birçok farklı alanda eğitim alabilir ve bununla birlikte öğrencilerine sağlanan diğer imkanlardan da kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Bu imkanlara bakacak olursak:

  • Ücretsiz olarak verilen Yabancı Dil Eğitimi,
  • Normal öğrenim süresince ve ilave bir yıl burslu olarak yandal yapma imkanı,
  • Yine ilave 1 yıl burslu ve normal öğrenim süresince çift anadal yapma imkanı,
  • 1 ya da 2 yarıyıl süresince uluslararası değişim programı ile yurt dışında eğitim imkanının sağlanması.
İslami Finans Eğitimi Nedir?

İslami Finans Eğitimi 2022

Bu sağlanan imkanlarla birlikte alacağınız İslami finans eğitimi sizleri hem iş hem de finans dünyasında oldukça ileri taşıyacaktır. Alınacak bu eğitimle birlikte hem kamu sektöründe hem de özel sektör içerisinde birçok farklı alanda iş imkanı bulunabilecektir. İlgili kamu kurumlarında sürekli olarak alım yapılması ile birlikte özellikle son dönemlerde artan ihtiyacı karşılamak üzere özel sektör içerisinde de istediğiniz pozisyonlarda çalışma imkanı bulabilirsiniz. Asbusem islami finans.

Özellikle son dönemlerde birçok farklı banka kuruluşu tarafından açılan katılım bankaları bu alanda sürekli alım yapmaktadır. Bununla birlikte katılım sigortacılığı, tasarrufa dayalı finansman şirketleri ve katılım portföy yönetim şirketleri içerisinde de istihdam edilebilmektedirler. İslam iktisadı ile birlikte değerlendirildiğinde İslami finans alanında alınacak olan eğitimler sizleri bu sektörler içerisinde tercih edilebilir olursunuz.

İslami Finans Modelleri

İslami finans temel olarak finansal değil ticari bir faaliyettir. Finansın sağlanması için kullanılan yöntemleri doğrudan ve dolaylı yöntemler olarak ayırmak mümkün. 2 yöntem içerisinde de ortak nokta müşterilere kullanacakları fonların neler oldukları ve içerikleri hakkında saydam olunmasıdır. Bununla birlikte İslami finans modelleri içerisinde müşterilerin sözleşmelere konu olan ticari faaliyetler içerisinde yer almaları da sayılabilir. Bu şekilde yatırımların kullanılacağı alanların içerisinde olunması faiz gibi İslam dininde haram olarak belirlenen durumların da önüne geçmesini sağlamaktadır. Banka mevduat faiz oranları için göz atabilirsiniz.

İslami Finans Eğitimi

İslami Finans Eğitimi

İslami bankacılık sektörü içerisinde kullanılan başlıca ürünlere bakacak olursak:

Mudarebe: Sermaye ve emeğin ortaklık kurması durumudur. Banka, ticari faaliyetin yürütülebilmesi için ihtiyaç olan sermayenin tamamını karşılarken müşteri de emeğini koyarak faaliyet içerisinde yer alır.

Müşareke: Müşareke ortaklığı olarak adlandırılan bu sistem içerisinde katılım bankası tarafından sermayenin bir kısmı karşılanmaktadır. Müşterinin ticari faaliyetin sürdürülebilmesi için sermayeye katılması gerekmektedir.

Murabaha: Maliyet + kar marjı formülü ile fiyatın hesaplandığı bir spot satış sözleşmesidir. Bu finansman yöntemleri arasında en çok kullanılandır. Katılım bankası bu yöntemde müşterisinden talep ettiği kadar malı satın alarak belirlenen vadelerde müşterilerine satmaktadır.

Kiralama: En çok tercih edilen 2. yöntem olan bu yöntemde makine, gayrimenkul gibi reel varlıkları müşterilerine kiralayarak ticari faaliyetin sürdürülebilmesi için gerekli finansmanı sağlamaktadır.

Selem ve İstisna: Selem, bir mal ya da hizmetin bedelinin tamamının peşin olarak ödenerek ileri bir vadede satın alınması işlemidir. Özellikle İran’da uygulanan bu sistemde banka gelecekte üretilecek olan ürünlerin parasını peşin olarak vererek satın alır. İstisna da tam tersi olarak malın satılması işlemidir.

Teverruk: Malın ya da hizmetin taksitle alınarak başkasına peşin olarak satılması işlemidir.

Bu gibi yöntemlerin detaylı olarak eğitimlerinin verildiği İslami Finans Eğitimi programını İZÜSEM aracılığıyla siz de zaman kaybetmeden alabilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER