Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

Kosgeb Kredi Başvuru, Kosgeb Kredi Alma Şartları 2021

Kosgeb Kredi Başvuru, Kosgeb Kredi Alma Şartları 2021
Bu haber 31 Ağustos 2021 - 12:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ekonomideki etkinliğini ve rekabet gücünü artırmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler, KOSGEB kredi avantajlarını değerlendirerek hedeflerini gerçekleştirebilirler. Kosgeb kredi almak isteyen vatandaşların yapması gereken aslında çok basit. Sunduğu etkin destek ve yenilikçi teknolojilerin kullanımıyla KOBİ ve küçük girişimcilerin sosyal kalkınmadaki paylarını artırmayı amaçlayan KOSGEB, temel değerlerinden ödün vermeden hizmetlerini sürdürür.

Bir çok vatandaşın yeni projelerini gerçekleştirme hayalleri için ihtiyaç duyduğu parayı kosgeb sağlamaktadır. Her porjeye destek sağlanmadığı gibi projelere sağlanan destek mikatarıda değişiklik göstermektedir. Ayrıca kosgeb desteği alabilmeniz için projenizi çok düzenli bir şekilde sunmanız gerekmektedir. Böylelikle projeniz karşı tarafı güzelce lanse edilerek değerlendirilecektir. Kosgeb yardımları karşılıklı ve karşılıksız olarak değişiklik göstermektedir. Bu durumda da sunacağınız proje etkin rol oynamaktadır.

KOSGEB Ne Demek?

Vatandaşın adını sıkça duyduğu kurumlar arasında yer alan KOSGEB açılımı herkes tarafından merak edilmektedir. KOSGEB ne demek?

  • KOSGEB bir kamu kurumudur.
  • Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olarak tanımlanır.

KOSGEB tarafından verilen kredilere; 18 yaşından büyük TC vatandaşları başvuruda bulunabilir. Yabancı uyruklu kişiler bu krediye başvuru yapamaz.

Kendi işinin patronu olmak isteyenlere, ticarete veya yeni bir iş koluna atılanlara, sermaye desteğine ihtiyaç duyanlara kaynak yaratan kurum, ülkenin refah seviyesinin artırılmasında da etkilidir.

Kosgeb Kredi 2021, Kosgeb Kredi Alma Şartları

Kosgeb Kredi 2021, Kosgeb Kredi Alma Şartları

KOSGEB Temel Değerleri Nelerdir?

KOBİ ve Küçük Girişimci vatandaşın ihtiyacını dürüstlük temelinde erişilebilir, güvenilir, hedef kitle odaklı, işbirliğine açık, saygın, şeffaf, tarafsız ve yenilikçi çalışma anlayışıyla sürdüren KOSGEB, hizmetlerine 20 Nisan 1990 yılından bu yana Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Merkezi Ankara’da olan KOSGEB’in tüm illerde müdürlükleri bulunmaktadır.

KOSGEB Görevleri Nelerdir?

KOBİ’ler ve küçük girişimciler ekonomik krizlerden en çok etkilenen kesimlerdir. Ekonomik kalkınmanın tabandan başladığı düşünüldüğü zaman bu grubun desteklenmesi gerekliliği kaçınılmaz bir zorunluluktur. Devlet tarafından desteklenen KOBİ’ler, ürettikleri yenilikçi projeler ve AR-GE çalışmalarıyla Pazar paylarını rahatlıkla genişletebilirler.

  • Düşük faizli krediler
  • Hibe ile eğitim destekleri
  • Düzenli sertifika programları
  • Girişimcilerin bilinçlenmesi
  • Vizyoner hedeflerle firmaların büyümesi KOSGEB görevleri arasında sayılabilir.

Ekonomik kalkınmanın nüfusun geneline yayılması amacıyla girişimcilere mali ve eğitim desteği sunan kurum, işletmelerin ekonomiye canlılık getirmesini destekler.

KOSGEB Hangi Projeleri Destekliyor?

Hibe ve destek ödemeleriyle sektöre can suyu olmaya devam eden KOSGEB hangi projeleri destekliyor? Yeni iş kuranlara hibe desteği sağlayan kurum imalattan inşaata, toptan ve perakende ticaretten ulaştırma ve depolamaya, bilgi ve iletişimden mesleki teknik faaliyetlere, konaklama ve yiyecek hizmetlerinden mobilya tamirine, kuru temizlemeden güzellik salonuna kadar farklı sektörlere verdiği desteği sürdürmektedir. İşletme sahipleri;

  • gov.tr adresi üzerinden en güncel
  • Duyurulara
  • Desteklere
  • e-hizmetlere tek tıkla ulaşabilirler.

KOSGEB kredi ve hibe desteklerden faydalanmak isteyen ancak KOBİ olup olmadığını bilemeyen işletmeler site üzerinde sorulan sorulara yanıt vererek sorgulama yapabilirler. Web sitesi üzerinden iletişim kurulurken “Duyuru Listesine Üye Olmak İstiyorum” kutusunu işaretleyenler gelişmelerde düzenli olarak bilgilendirilir.

Kosgeb başvurusu

Kosgeb başvuru detayları

Avantajlardan Faydalanmak İçin Nereden Başlamalıyım?

KOSGEB kayıt işlemleri dönemsel olarak sunulan avantajlardan faydalanmak isteyenler için zorunludur. Bu aşamada;

  • e-hizmetler menüsü üzerinden KOSGEB’e kayıt
  • KOBİ beyannamesi doldurumu
  • Beyanname kontrolü ve
  • Desteklere başvuru online olarak hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanabilir.

KOSGEB hizmetleri hakkında detaylı bilgi almak için iletişim adresi, e-posta, 444 1 567 numaralı çağrı merkezi veya sosyal medya kanalları üzerinden ilgili birimlere erişim sağlanabilir.

KOSGEB Kimlere Kredi Veriyor?

Esnafa can suyu değeri taşıyan KOSGEB kimlere kredi veriyor? Mikro işletmelere 30 bin liraya kadar ve küçük işletmelere 75 bin liraya kadar kredi veren kurum, 2017 yılından sonra kurulmuş yenilikçi faaliyetlerle adını duyuran firmalara da 25 bin lira ilave destek sağlıyor. Dönemsel olarak değişen ve ihtiyaca göre şekillenen krediler iki bileşenden oluşuyor.

  • İmalat sektörüne faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelere ek olarak
  • AR-GE yapan sektördeki yenilikçi firmalar da programdan yararlanabiliyor.

İlgili krediler ve hibe destekler için verilen son başvuru tarihine kadar yapılan talepler değerlendirildikten sonra başvuru sonuçları öğrenilebiliyor.

KOSGEB Destek Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

Başvuruların sadece internet üzerinden alındığı sistemde TC kimlik numarası ve şifreyle e-devlet üzerinden ilgili bölüme ulaşılabilir. Bu aşamada;

  • Mikro ve küçük işletmeler için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmak
  • KOBİ beyannamelerinin güncel ve
  • Onaylı olması şartı aranır.

Firma tarafından sisteme girilen her türlü veri KOSGEB uzmanları tarafından kontrol edilir. Düzenli kontrollerin sonucu belirlenen periyodlarda firma yetkilisine bildirilir. Başvuru hakkının doğmasının ardından yatırım planına uygun desteğe uzman görüşmeleri sonunda karar verilir. Başvuru öncesi her türlü detaylı bilgi 444 1 567 numaralı çağrı merkezi üzerinden alınabilir.

En iyi kosgeb projeleri

Kosgeb proje sunumu nasıl yapılır?

KOSGEB Girişimci Kredisi Nasıl Alınır?

KOSGEB sadece iş hayatına yeni atılacakların değil, çalışmalarına devam eden firmaların da imdadına yetişir. KOSGEB girişimci kredisi şartları düzenli olarak güncellenmektedir. Bu aşamada verilen girişimcilik eğitimlerinin başarıyla tamamlanması ve eğitimler sonunda verilen girişimci sertifikasını almaya hak kazanılması aranan ilk şarttır.

  • Sertifika öncesinde girişimci kredisi için başvuru yapacak şirketin kurulmuş olması zorunludur.
  • Sertifika almadan kurulan şirketler bu fırsatlardan faydalanamazlar.
  • KOSGEB eğitimi almış ortakların hisse oranı toplam içinde en az %30 olmalıdır.
  • Kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık sağlayan KOSGEB başvurularda hibe desteğini kadınlar için %70 ve erkekler için %60 oranında karşılar.
  • Şirket harcamalarının tamamı faturalandırılmalı ve güncel belgeler düzenli olarak sisteme girilmelidir.
  • Faturaların işlenmesinin ardından destek oranının firmaya ibrazı ortalama 2-3 ay kadar sürer.
  • Şirket demirbaşlarının 3 yıl boyunca satışı yasaktır. Bu şartın temelinde kötü niyetli talep sahiplerinin sistem dışına çıkarılması hedeflenmiştir.

KOSGEB desteklerinden kimlerin faydalanabileceği her yeni projede değişebilir.

KOSGEB’den Kadın Girişimcilere Özel!

“KOSGEB desteklerinde kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık!” 2018 yılında değiştirilen uygulamayla kadın girişimcilere yönelik devlet desteklerinde de revizyona gidilmiştir. Üretimden yatırıma, yurtdışı faaliyetlerden AR-GE çalışmalarına kadar her aşamada desteklenen kadın girişimciler, yeni iş kurma konusunda da desteklenmektedir.

  • Son 1 yıl içinde 11 bin kadın girişimci 220 milyon TL’ye yakın bir bütçeyle desteklenmiştir.

Yurtdışından ithal edilen ancak yerli ve milli üretime kaynak oluşturan işletmeler için de girişimcilik destekleri iş fikrine yönelik olarak düzenlenmiştir. Destek kredisi ve hibe kaynaklı başarı hikâyelerinin gençlere örnek olması için çalışmalarını kamu kanalları üzerinden duyurmaya devam eden KOSGEB,  kadınların istihdama katkılarının da her geçen yıl artarak devam ettiğinin altını çizmektedir.

KOSGEB Güncel Duyuruları

Kullanıcılar kosgeb.gov.tr adresi üzerinden güncel duyuruları takip edebilirler.

  • Eğitim
  • Fuar
  • Genel
  • AB ile ilgili
  • Yurt Dışı iş gezisi
  • Finansman duyuruları üzerinden yeni iş fikirleri geliştirilebilir.
Girişimcilik desteği 2021

Kosgeb 2021 girişimcilik desteği

KOSGEB Kredileri Hakkında Sık Sorulan Sorular

Yenilikçi olduğu kadar da teknolojik ve üretim temelli çalışan, ürünlerini uluslararası pazarlarda sergileyen ve ihracat odaklı KOBİ’ler yeni KOSGEB vizyonuyla her zaman desteklenmektedir. kosgeb.gov.tr adresinden KOSGEB kredileri hakkında sık sorulan sorular ve cevapları işini geliştirmek ve büyütmek isteyenlere yeni bir bakış açısı kazandıracaktır.

Dış ilişkilerden AR-GE programlarına, girişimci destek programından iş planı ödülü destek programına, KOBİ miyim sorusundan kredi faiz desteklerine kadar merak edilen her türlü sorunun cevabı bu kanal üzerinden bulunabilir.

Neden KOSGEB?

KOSGEB işletmelerin sermaye güçlerini desteklerken hizmet kalitelerinin artmasına da katkı sağlar. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin sanayideki paylarının artması sosyal ihtiyaçların karşılanması ve ekonominin çarklarının dönmesi için de son derece önemli bir ivme oluşturmaktadır. Bu nedenle şahıs şirketleri, limited ve anonim şirketler her yıl belirlenen miktarda KOSGEB kredisi almak için belirlenen kurallar ve süreler kapsamında başvuruda bulunabilirler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER