Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

7. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi | Panel: “Açık İnovasyon ve Ekosistem İnşa Etmek” #VakıfKatılım #vakifbank

7. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi | Panel: “Açık İnovasyon ve Ekosistem İnşa Etmek” #VakıfKatılım #vakifbank
Bu haber 09 Ocak 2023 - 14:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

7. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi | Panel: “Açık İnovasyon ve Ekosistem İnşa Etmek” #VakıfKatılım #vakifbank

#teknoloji #milliteknolojihamlesi #teknolojik #teknolojihaberleri

4 Kişi Okudu – 0 Kişi Beğendi Sende beğen…

Turkuvaz Medya grubunun haftalık ekonomi dergisi Para tarafından düzenlenen 7. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi, “Finteklerin Yarını” temasıyla 27 Aralık Salı günü Vakıf katılım ve ATP sponsorluğunda online olarak gerçekleşti. Zirvede katılım bankacılığı, finansal teknoloji girişimciliği, ekosistemi ve açık inovasyon konuları ele alındı.

Açık inovasyon ve ekosistem inşa etmek…

Moderatörlüğünü Inbusiness Dergisi Yazı işleri Müdürü Adil Uçar’ın yaptığı ‘Açık inovasyon ve ekosistem inşa etmek’ başlıklı panelde ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdül Halim Zaim, Vakıf Katılım CIO’su Mehmet Bütün, Ozan Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Onat, Turan Kurucu CEO Özgür Bayraktar ve ATP B2C Çözümleri Direktörü Ülkü Güveli konuşmacı olarak yer aldı.

Vakıf Katılım CIO’su Mehmet Bütün, açık bankacılık ve dijital bankaların sektörün en çok konuştuğu konuların başında geldiğini ifade ederek, “Konvansiyonel bankaların dijital kasları Türkiye’de zaten çok güçlü. Fakat finansal erişilebilirlik açısından hala çok büyük bir potansiyel var. Erişilebilirliği artıracağı için biz de bir kamu bankası olarak dijital bankacılığı destekliyoruz. Açık bankacılık veya servis bankacılığı ise aslında yeni değil. Biz temel bankacılık ve ödeme işlemlerini üçüncü partiler aracılığıyla zaten yaptırıyoruz. Yeni olan ne? Teknoloji konsolidasyonu ve standartların sağlanarak erişilebilirliğin artırılması. Hiç gidilmemiş patikaları otobanlara çevirmek için uğraşıyoruz. Ortağı olduğumuz yatırım fonlarıyla girişimcileri destekleyerek perdeyi aralamak için çabalıyoruz. Aktif olarak girişimcilik ekosistemindeki yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Raflarda kalacak tezler yerine, bir ihtiyaca çözüm bulan çalışmalar üretiyoruz”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdül Halim Zaim, fintek bağlamında üç yıldır girişimci yarışmaları düzenledikleri bilgisini vererek, İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) kapsamında sektör ile akademi arasında bir köprü kurmaya çalıştıklarını aktardı. Eskisi gibi bir problemi olanın gelip problemini anlatmasını beklemediklerini, daha aktif bir strateji belirlediklerini ifade eden Prof. Zaim, “TTO olarak artık gidip ar-ge merkezlerinin kapısını biz çalıyoruz. Entelektüel sermayemizi paylaşarak akademisyenlerimiz aracılığıyla çözüm bulabileceğimiz problemleri olup olmadığını soruyoruz. Tübitak 1505 projeleri yapıyoruz. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize biz tez konusu vermiyoruz. Zaten geneli çalışıyor, kendi sektörlerinde çözüme ihtiyacı olan bir konudan yola çıkarak tez konusu belirliyoruz. Bu sayede raflarda kalacak tezler yerine, bir ihtiyaca çözüm bulan çalışmalar üretiyoruz. Zeroday ataklar ve finans merkezleri, blokzincir ile mimari altyapı, risk analizinde yapay zeka gibi…” diye konuştu.

Ozan Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Onat ise fintek alanında teknoloji ihracatının püf noktalarına değinerek şunları aktardı: “En önemli konu bizim tercüme diye adlandırdığımız yerelleştirme, melezleştirme konusu. Örneğin şu an Avrupa’da ‘şimdi al sonra öde’ fırtınası esiyor. Bu bizim 30 yıldır kullandığımız taksit sisteminden başka bir şey değil ama onlar için yeni. Siz bu teknolojiyi taksit diyerek bir Almana satamazsınız. Onların kültürüne uygun olarak melezleştirmeniz gerekir. Örneğin biz Kosova’ya girdiğimizde oradaki ekibe bıraktık pazarlamayı. Taksit demedik, onlar kendilerine uygun bir şekilde pazarladılar. Örneğin biz bu tür tanıtımlarda ünlü kullanırız Türkiye’de. Onlar bir pasta kullandı. Bu şekilde başarılı oldu operasyon.

Turan Kurucu CEO’su Özgür Bayraktar da panelde Türki devletlere yönelik olarak geliştirdikleri Turan uygulamasını anlatarak şu bilgileri verdi: “Çin ile Rusya arasındaki coğrafyaya sıkışmış Türki devletlere yönelik bir fintek uygulaması Turan. Türkiye’de 600 bin civarı Türki coğrafyadan gelmiş soydaşımız bulunuyor. Fakat burada oturma izinleri olmasına rağmen, Türk bankalarının muhafazakar yaklaşımlarından dolayı kolayca bir banka hesabı açamıyorlar. Turan bu tür sorunlara çözüm için yola çıktı. Para transferi, karekod ile alışveriş, fatura ödeme gibi birçok ihtiyaca yönelik çözümler sunuyoruz. Uygulama Türkçe haricinde Azerbaycan Türkçesi, Rusça, Özbekçe, Türkmence ve İngilizce dillerinde kullanılabiliyor.”

ATP B2C Çözümleri Direktörü Ülkü Güveli ise, superapp kavramının finansal piyasalar için büyük bir ihtiyaç haline geldiğine işaret ederek, “Günümüzde, B2B tarafta kurumları rekabette farklılaştıracak, son kullanıcı tarafında ise ülkemizdeki teknoloji zenginliğini kullanacak mobil uygulamalar ön palana çıkıyor. Teknoloji firmalarının pazaryerleri diye tabir ettiğimiz superapp’ler, açık inovasyonu destekleyen bir ekosistem olmalı. Birbirimize rakip değil, birbirimizden faydalanarak inovasyon yapmalıyız” diye konuştu.

Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!

#YeniNesiGirişimcilik #webinar #YeniNesilGirişimcilikZirvesi #FinteklerinYarını

7. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi | Panel: “Açık İnovasyon ve Ekosistem İnşa Etmek” #VakıfKatılım #vakifbank

vakıf katılım,ziraat katılım,vakıf,vakıfbank,ziraat,ziraat bankası

vakıfbank,vakifbank,vakıfbank vs imoco,vakıfbank şampiyon,imoco vakifbank,vakıfbank imoco canlı,vakıfbank imoco volley,vakıfbank imoco canlı izle,imoco vakıfbank maçı izle,vakıfbank imoco volley özet,vakifbank dünya şampiyonu,imoco volley vakifbank maçı,

voleybol canlı,volleyball,trt spor canlı yayın izle,trt spor yıldız canlı,voleybol,superfinal hikaye,dünya kulüpler şampiyonası,superfinal-hikaye-hd,dünya kulüpler şampiyonası izle

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER