Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

Dünya Ekonomi Sıralaması 2021, Türkiye Ekonomi Sırası

Dünya Ekonomi Sıralaması 2021, Türkiye Ekonomi Sırası
Bu haber 23 Kasım 2021 - 20:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Dünya ekonomi sıralaması 2021 yılında çok fazla değişiklik göstermese de kovid sonrası ekonomik normalleşme sayesinde daha da canlanması bekleniyor. Özellikle salgın hastalık sırasında kapanma ve karantina dönemlerinde ekonominin büyük bir daralma içerisine girmesi nedeniyle dünya genelinde sorunlar yaşandı. Gelişmiş ülkelerin çoğu bu dönemlerde iş yerlerine ve vatandaşlarına birçok ekonomik yardım yapsa da çok yeterli gelmedi.

Dünya Ekonomi Sıralaması

Özellikle son dönemlerde döviz kurlarındaki büyük dalgalanmalar, dünya ekonomileri içerisindeki Türkiye’nin yerini daha da aşağıya çekmeye devam ediyor. Yapılan değerlendirmelere göre önceki dönemlerde ilk 20’de yer alan Türkiye ekonomisi bu yerini kaybetmeye başladı. 2021 yılı sonunda yapılan tahminlere göre 21. sıralara kadar gerileyecek olan ekonomimiz 2022 yılında ise 22. sıralara kadar gerileyecek. Ekonomik göstergeler özellikle son 7 yıldır düşüş göstermeye devam ediyor ve maalesef beklentiler düşüşün devam edeceği yönünde. Ekonomi bakanlığı ülke sıralamaları.

Uluslararası Para Fonu yani bilinen adıyla IMF, her yıl yapılan değerlendirmeler ve araştırmaların sonucunda tahminler ve anlık durumlarla ilgili olarak yayınlar yapmaktadır. Yapılan bu araştırmalara dayanarak ekonomik durumların görüntülerini yayınlayan IMF, Türkiye’nin ekonomik göstergelerinde düşüşlerin yaşandığını gösterdi. 12 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan Dünya Ekonomik Görünümü raporuna göre Gayrisafi Yurtiçi Hasıla oranlarına göre 20’ler liginden Türkiye’nin düşeceği sonucu çıktı.

Dünya Ekonomi Sıralaması 2021

Dünya Ekonomi Sıralaması 2021

Ülkelere Göre Ekonomi Sıralaması

Yapılan değerlendirmelere göre dünya ekonomileri arasında sıralama yapıldı. 2022 tahminlere göre hazırlanan ekonomi sıralamasına bakacak olursak:

  1. Amerika Birleşik Devletleri – 24.796 Milyar Dolar,
  2. Çin – 18.463 Milyar Dolar,
  3. Japonya – 5.384 Milyar Dolar,
  4. Almanya – 4.557 Milyar Dolar,
  5. İngiltere – 3.442 Milyar Dolar,
  6. Hindistan – 3.260 Milyar Dolar,
  7. Fransa – 3.140 Milyar Dolar,
  8. İtalya – 2.272 Milyar Dolar,
  9. Kanada – 2.190 Milyar Dolar,
  10. Güney Kore – 1.908 Milyar Dolar,
  11. Brezilya – 1.811 Milyar Dolar,
  12. Rusya – 1.704 Milyar Dolar,
  13. Avusturalya – 1.677 Milyar Dolar,
  14. İspanya – 1.571 Milyar Dolar,
  15. Meksika – 1.372 Milyar Dolar,
  16. Endonezya – 1.247 Milyar Dolar,
  17. İran – 1.137 Milyar Dolar,
  18. Hollanda – 1.071 Milyar Dolar,
  19. Suudi Arabistan – 876 Milyar Dolar,
  20. İsviçre – 864 Milyar Dolar,
  21. Tayvan – 851 Milyar Dolar,
  22. Türkiye – 845 Milyar Dolar,
  23. Polonya – 720 Milyar Dolar,
  24. İşveç – 661 Milyar Dolar,
  25. Belçika – 619 Milyar Dolar.

Listede görüldüğü üzere Ekonomi sıralaması içerisinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla sıralamasında Türkiye 845 Milyar Dolar ile 22. sırada. Ancak yapılan araştırmalara göre 1 yıl sonra 2021 yılında Türkiye tekrar 20. sırada yerini alacak. Ancak listeler kontrol edildiğinde ilk 10 sırada herhangi bir değişiklik olmadığını görebilirsiniz. Birçok farklı parametreye göre hazırlanan farklı listelerde Türkiye’nin durumu değişkenlik gösteriyor. Satın alma gücüne göre yapılan sıralamaya göre Türkiye 13. sırada yer alıyor. Ancak son dönemlerde gerçekleşen kur yükselmelerinden sonra bu sıralamada da gerileme olacağı düşünülüyor.

Türkiye Ekonomisi Ne Durumda?

Özellikle dünya üzerinde açık ekonomilerin olması ülkelerin kendi aralarında etkileşim halinde olmaları ve bununla birlikte ekonomik durumlarının birbirleri ile ilişkili olmaları kaçınılmaz bir hal alıyor. Uluslararası paraların kullanılabiliyor olmaları, yaşanılan kriz ve diğer olumsuz durumlarla birlikte döviz kurlarının dalgalanmaları da bütün ülkeleri etkilemektedir. Son dönemlerde ülkemizde yaşanan döviz dalgalanmalarının en büyük nedenlerinden birisi de budur. İthalat kalemleri arasında birçok ürün olması, alınacak ürünlerin döviz ile ödeme yapılması, yapılan projelerin döviz ile yapılıyor olması artan döviz kurunun ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin artmasına neden oluyor. Bu nedenle diğer ülkelerle birlikte dünya ekonomisi birlikte etkileniyor diyebiliriz.

Türkiye ekonomisi

Türkiye ekonomi sırası

Türkiye’de Ekonomik Kriz

IMF, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar sürekli olarak talep eden ülkelere nakdi yardımlar yapmaktadır. İhtiyacı olan ülkeler başvuru yaparak talep ettikleri nakdi yardımın ve bu yardımın kullanılacağı projelerin durumları ile ilgili kuruluşlara bilgi verirler. Karşılıklı olarak anlaşma yapılması durumunda da gerekli yardımlar yapılmaktadır. Ancak bankaların bireysel kullanıcılara vermiş olduğu kredilerde olduğu gibi yapılacak olan ödemelerin faiz oranları ve geri ödeme koşulları ülkelerin ekonomik durumlarına göre değişiklik göstermektedir. GSYH, enflasyon, daha önce alınan kredilerin ödeme durumları gibi birçok farklı seçenek değerlendirilecek yapılacak yardımların koşulları değişiklik göstermektedir. Bu nedenle Türkiye ekonomi sıralaması ve diğer bütün sıralamalara kaynak olan araştırmalar koşulların oluşmasına büyük bir etki yapmaktadır. Türkiye ekonomi reform paketi ne zaman açıklanacak?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER