Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

İcra Dosyası Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İcra Dosyası Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Bu haber 13 Mayıs 2021 - 3:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İcra Dosyası Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İcra dosyaları faiz ölçüleri tanımlanırken faiz tipi kullanılan kriterlerden biridir. İcra dosyası faiz hesaplama operasyonunda takribî olarak 8 tane faiz cinsi kullanılmaktadır.

İcra Dosyası Faiz Hesabı Nasıl Yapılır?

İcra dosyaları için faiz hesaplamasında şu bilgiler ile alakalı bilgilerin girilmesi gerekmektedir:

  • Faiz hesaplamasında tutar bilgisi girilmelidir.
  • Faiz hesaplamasında faiz tipi bilgisi girilmelidir.
  • Faiz hesaplamasında faiz hangi tarihte başladıysa o tarih bilgisi girilmelidir.
  • Faiz hesaplamasında faiz hangi tarihte bittiyse o tarihin bilgisi girilmelidir.

İcra Dosyası İçin Ödenecek Miktarın Hesaplanması

İcra dosyalarının masrafının belirlenmesinde aşağıda yer alan değerler girilmelidir:

  • Tarifi senesinin bilgisi istenmektedir.
  • Dosya cinsinin ne olduğu yazılmalıdır.
  • Borçlu olan kaç bireyin olduğu girilmelidir.
  • Bildiri cinsi tanımlanmalıdır.
  • Alacak meblağının ne kadar olduğu girilmelidir.

İcra Dosyası Sorgulama ve Öğrenme

İcra Dosyası Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır?
İcra Dosyası Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İcra dosyaları hakkında sorgu yapmak için e-devlet üzerinden giriş yaparak online olarak öğrenebilirsiniz. Öncelik olarak “www.turkiye.gov.tr” web sitesine giriş sağlayın. Sisteme giriş yapabilmeniz için e-devlet şifrenizin olması gerekiyor, eğer yoksa PTT’den alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra siteye giriş yapın, eğer daha önce şifreniz var ve hatırlamıyorsanız, e-devlet üzerinden şifremi unuttum kısmından cep telefonu yada e-mail bilgilerinizle şifre değişikliği gerçekleştirin.

Artık e-devlete giriş yaptıysanız, site üzerinde bulunan arama çubuğuna” icra dosya sorgulama” yazdığınızda icra dosyalarıyla ilgili ekranlar gelecektir. Bu ekran üzerinde bulunan “detayları görüntüle” seçeneği ile icra dosyasının detaylarına vakıf olabileceksiniz.

İcra Dosya Borçlarını Online Olarak Ödeme

İcra borcu vatandaşların yapılacak olan tahsilatı online olarak öderken şu bilgiler istenirr:

  • Yurttaşlar referans numaralarını girmelidir.
  • Ödeme yapılacak kartın üzerinde yazan ad ve soyad bilgisi girilmelidir.
  • Kart sahibi kimse onun cep telefon numarası girilmelidir.
  • Borçlu olanın asıl ya da tüzel birey alternatiflerinden biri işaretlenmelidir.
  • Borçlu olanın ismi ve soyadı istenmektedir.
  • Borçlu olanın T.C. kimlik numarası bilgisi girilmelidir.

Vakıfbank ile İcra Dosya Borçlarını Ödeme

Vakıfbank sistemi üzerinden icra borçlarının tahsilatlarınızı online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için kişilerin “https://www.vakifbank.com.tr/” internet adresi üzerinde bulunan UYAP sistemine girmeleri gerekmektedir. Sistem üzerindeki sorgulama sonrası vatandaşlara icra dosyası borçları gerek kredi kartı gerekse banka kartlarıyla ödeme seçenekleri sunulmaktadır. Buna ek olaraktan kişilerin sistem üzerinden aşağıda bahsi geçen özelliklerdende faydalanma imkanları vardır.

  • Davalar hakkında analizler yapılabilmektedir.
  • Mevcut olan dava ile alakalı belge alınması gerekiyorsa bu belge sistem üzerinden süratli ve kolay bir biçimde alınabilmektedir.
  • Mahkeme günü olanlar günlerini sistem üzerinden kontrol sağlayabilir.
  • Dava dosyası bulunanlar ilave etmek istedikleri arzuhal ya da belge varsa sistem üzerinden belgelerini dosyalarına ilave edebilmektedir.

Sistem üzerinden ödeme sorunu veya farklı sorun yaşayan vatandaşların Vakıfbank müşteri hizmetleri numarası 0850 222 07 24 üzerinden destek alabilirler. Vakıfbank Müşteri hizmetlerini günün her saati 7/24 arayabilirsiniz. Müşteri hizmetleri dışında banka şubelerine başvurarakta UYAP sistemiyle alakalı yaşanan sorunla ilgili çözüm bulabilirler.

Ödenmeyen İcra Dosya Borçları Sonucunda Ne Olur?

İcra borçları ödenmemesi halinde kesin takip süreci başlar. İcralı kişinin itiraz etme hakkı vardır. Yapılan itirazın kabul edilmesi halinde icra borçları silinebilmektedir. Ancak yapılan itirazın red alması durumunda borçlu olan vatandaşa verilen süre içerisinde borcunu ödemesi gerekir aksi halde taşınmaz gibi mal varlıklarının olması durumunda bunlara haciz işlemi uygulanabilmektedir.

İcra takiplerinde icralı kişinin adresine tebliğat gönderilmektedir. Maddi durumu olmadığı için ödeyemeyen kişilerin muhtarlığa başvurmaları gerekmektedir. Muhtarlığa gidilip fakirlik belgesi çıkarılabilir. Alınan bu belgeyi bankaya iletebilirsiniz. Daha sonrasında banka tarafından ilgili inceleme sonucunda uygun görülürse icralı vatandaşın icra işlemleri sonlandırılır.

Ayrıca icra borcu olan vatandaşların borcunu ödeyememesi gibi durumlardan dolayı taksitlendirme imkanı sulunmaktadır. İcra dosyası faiz hesaplama sonrasında ödenmesi gereken ana mevcut paranın üzerine işlenen faiz öğrenilebilmekte olup buna göre borçlar ödenmektedir.

İcra Dosyası Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır? adlı konumuzun sonuna geldik. Aklınıza takılan soru ve sorunlarla alakalı yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Diğer icra konularıyla ilgili yazılarımızı incelemek için ilgili linkten istifade edebilir yada sitemizde bulunan arama butonunu kullanabilirsiniz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER