Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

Kadın Girişimci Destekleri 2021

Kadın Girişimci Destekleri 2021
Bu haber 24 Kasım 2021 - 21:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kadın girişimci destekleri sayesinde iş yapmak isteyen kadınların sermayelerine katkı sağlayarak daha ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olabilmeleri sağlanmaktadır. Özellikle kadın istihdamını arttırabilmek adına yetkili kurumlar tarafından birçok farklı destek paketi verilmektedir. İstihdam eden işverenlere verilen desteklerle birlikte kendi işini kurmak isteyen kadınlara da destek vermek adına hibe ya da faizsiz kredi gibi birçok farlı ad altında destek verilmektedir. Hem yeni iş kuran kadınlara hem de işini kurmuş ancak finansman zorluk yaşayan kadın girişimcilere devlet eli ile birçok destek verilmektedir.

Kosgeb Kadın Girişimci Destekleri 2021

Girişimcilikle ilgili olarak hem kadın hem de erkek girişimcilere en çok destek KOSGEB tarafından verilmektedir. Pozitif ayrımcılık olarak da adlandırılan başvurucular arasında kadın girişimcilere öncelik verilmesi KOSGEB desteklerinde de mevcuttur. KOSGEB, kadın girişimcilere Halkbank aracılığı ile işletmelerin kurulması öncesi 50.000 TL, kurulmasından sonra da 100.000 TL kredi vermektedir. Bu krediler 6 ay ana para ödemesiz olmakla birlikte eğer 30 yaşın altındaysanız faizsiz olarak verilmektedir. Eğer ustalık belgesi almış olduğunuz bir alanda iş yapıyorsanız ve 1 yıl süre ile bu işi yapmaya devam ederseniz bu tutar 225.000 TL’ye kadar çıkartılabilmektedir. Kosgeb kadın girişimci destek şartları için tıklayınız.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu

TOBB tarafından kadın girişimcilere maddi olarak değil ancak koçluk konusunda destekler verilmektedir. Yapılacak iş ile ilgili olarak alınacak eğitimler sayesinde daha etkili bir iş yapabilme imkanı da sunulabilmektedir. Maddi destek kadar olmasa da bu tarz destekler ilerleyen süreçlerde yapılacak işlerde daha fazla para kazanılabilmesine de imkan sağlayacaktır.

Kadın Girişimci Destekleri 2021

Kadın Girişimci Destekleri 2021

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

Kadın girişimci hibe alınabilmesi için TKDK, belirlenen sektörler içerisinde yatırım yapılması şartını getiriyor. Kırmızı et üreten tarımsal işletmeler, kanatlı et üreten tarımsal işletmeler, süt üreten tarımsal işletmeler, yumurta üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması gibi alanlarda kadın girişimcilere hibe desteği kurum tarafından verilmektedir. Yapılacak olan yatırımların belirlenen kriterleri karşılaması durumunda yüzde 80 ile 60 arasında hibe desteği verilebilmektedir. Bununla birlikte devlet tarafından KDV ve Gelir Vergisi muafiyeti verilmektedir. Bu desteklerden yararlanabilmek için kurumun resmi internet sitesi üzerinden gerekli araştırmaları yaparak başvuru sürecini de başlatabilirsiniz. Bu şekilde hem hibe alabilecek hem de kadın girişimci vergi muafiyeti konusunda da destek alabileceksiniz.

Kredi Garanti Fonu

KOSGEB, TESK, TOBB, özel bankalar ve kamu bankalarının bir araya gelerek oluşturdukları Kredi Garanti Fonu sayesinde kadın girişimcilerin yapacakları yatırımların desteklenmesi amaçlanmaktadır. Desteklere göre değişiklik gösteriyor olsa da genel olarak verilen kredilerin 2 yıl boyunca geri ödemesiz olarak verildiği biliniyor. Bununla birlikte kadın girişimcilerin kullandıkları faizsiz kredilerin ödemelerinin vadesinin 5 yıl olması imkanı da sağlanmaktadır. Başvurulara göre yapılan incelemelerde elde edilen risk grubu analiziyle belirlenmek üzere 130.000 TL’ye kadar ulaşan kredi kullanımı imkanı sunulmaktadır.

Kadın Girişimci Destekleri 2021

Kadın Girişimci Destekleri 2021

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Kadın girişimci şahıs şirketi kurarak yatırımlarını yapma eğilimi içerisindedir. Eğer yapılacak olan yatırımın ve girişimin boyutu çok büyük olacaksa bunda göre diğer şirket türlerinden de kurulum işlemleri yapılabilmektedir. Bakanlık tarafından kadın girişimcilerin desteklenmesi amacı ile 2 yıl geri ödemesiz ve 8 yıl gibi uzun bir vade ile faizsiz olarak 15.000 TL kredi verilmektedir. Vadesinin uzun olması, kredi faizi alınmaması ve 2 yıl süre ile geri ödeneme alınmaması nedenleri ile kadın girişimciler tarafından bu kredi kullanımı oranı oldukça artmıştır.

Tutar olarak çok yüksek olmasa da özellikle yatırım yapabilmek için yeterli sermayeye sahip olmayan kadın girişimciler tarafından tercih edildiği bilinmektedir. Kadın girişimcilerin bu krediyi alabilmeleri için projeleri ile birlikte bakanlığa başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu şekilde kurulacak olan kurulu ikna edebilirseniz krediyi almamanız için hiçbir neden yok. Diğer para yardımı yapan kurumlar.

Hem kadın hem de erkek girişimcilerin desteklenmesi nedeniyle özel ve kamu sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli destekler verilmektedir. Bunun için tam olarak hangi sektör içerisinde hizmet verileceğinin tespiti ve bununla birlikte hizmet verilen sektörde uzmanlaşmış olmak gerekmektedir. Sadece iş kurmak yeterli olmamakla birlikte kurulacak olan bu işin sürdürülebilir de olması kurumlardan alınacak desteklerin belirlenebilmesi için en önemli kriterlerden birisi olacaktır. Özellikle kadın girişimci hibe desteği alınabilmesi için fark yaratacak bir proje içerisinde olunması gerekmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER