Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

2. Defa verilen 1.000 TL Sosyal Yardım Bana Gelmedi Neden ?

2. Defa verilen 1.000 TL Sosyal Yardım Bana Gelmedi Neden ?
Bu haber 23 Mayıs 2021 - 18:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Defa verilen 1.000 TL Sosyal Yardım Bana Gelmedi Neden ?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı pandemi kapsamında muhtaç olan ailelere sosyal yardım olarak 1.000 TL yardım yaptı. Bu yardımdan 1 defa yada hiç faydalanamayan aileler oldu. Ancak bazı ihtiyaç sahibi olan aileler 2 defa 1.000 TL olarak sosyal yardımı aldı. Bunun nedeni ne ve 2 defa 1.000 TL yardımı kimler aldı? 2. Defa verilen 1.000 TL Sosyal Yardım Bana Gelmedi Neden ? Sorusuna gelin hep beraber yanıt bulalım.

Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu

2. Defa verilen Sosyal Yardım Bana Gelmedi Neden ?
2. Defa verilen Sosyal Yardım Bana Gelmedi Neden ?

Sosyal yardım kapsamında 1. Faz ödemeleri e-devlet üzerinden başvuruda bulunan bir çok aileye Aile bakanlığı uygun gördüğü bir çok aileye ilgili ödemeleri gerçekleştirdi. Fakat 2. Faz ödemeler için 1.000 TL sosyal yardımlar başvuru gerçekleştirilemedi. Bu sebepten dolayı 2. Faz yardımını alamayan aileler sosyal yardımlaşma vakıflarına müracat ettiler. Bu konu hakkında Sosyal yardımlaşma vakıflarının son vermiş olduğu bilgiler şu şekildedir.

Aile bakanlığı tarafından 1. Faz ödemeler yapıldı ancak 2. Faz ödemelerde başvuru almadı ve ödemeler bakanlık tarafından belirlendi. Bakanlık ödemeleri gerçekleştirirken daha önce 1. Faz yardımlardan yararlanmayan ailelere destek sağlamış olsada 2. kez yardım alma şansı oluşan vatandaşlarda oldu. 2. Faz 1000 TL başvuruları ne sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla nede e devlet üzerinden yapılmadı. Bakanlığın belirlemiş olduğu kriterlere ve uygunluğa göre ihtiyaç sahibi aileler verildi.

Ben 1. ve 2. Faz yardımdan destek alamadım ne olacak ? diyosanız. Daha önce E-devlet üzerinden yada farklı kanallarla oluşturmuş olduğunuz başvuru sonucunda red aldıysanız ne yazık ki şu an için bu yardımdan faydalanamaz ve tekrar başvuruda bulunamazsınız. Yine 1. destek fonundan alan aileler içinde bu şartlar geçerlidir. Fakat daha önce aile içerisinde bulunan kişilerden kimse başvuru yapmadıysa e-devlet aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilir ve uygun görülmesi halinde ödeme yapılacaktır.

Defa verilen 1.000 TL Sosyal Yardım Bana Gelmedi Neden ? sorusuna umarım yanıt olabilmiştir. Daha önce yazmış olduğumuz sosyal yardım destek ödemeleriyle ilgili yazılarımızda incelemenizi tavsiye ederiz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER