Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

Konut Kredisi Hesaplama, Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Konut Kredisi Hesaplama, Konut Kredisi Nasıl Alınır?
Bu haber 17 Kasım 2021 - 15:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

  Konut kredisi nasıl alınır, bankalar konut kredisi verirken nelere dikkat ederler, hangi evrakları isterler, Konut kredisi nasıl hesaplanır? Yazımızda bu gibi sorulara cevap bulmaya çalıştık.

Konut kredisi Nasıl Alınır?

   Konut kredisine başvurmak istediğinizde öncelikle kendinize en uygun olan bankayı belirlemeniz gerekmektedir. Bu bankayı belirlerken güncel faiz oranlarını iyi araştırmalısınız çünkü A bankasının faiz oranı bugün en düşük olabilirken yarın en yüksek faiz oranına sahip olabilir. Aynı şekilde B bankası da bugün en yüksek faiz oranına sahip iken yarın en düşük faiz oranına sahip olan banka olabilir. Krediyi almadan önce hangi katılım bankasını tercih edeceğiniz konusu üzerinde biraz durun yani bu konunun takipçisi olun. Ufak tefek farklılıklar uzun vadelerde sizler için gerçekten büyük kayıplara sebep olabilir. Taşıt kredisiyle ilgili merak ettiklerinize buradan bakabilirsiniz.

Konut kredisi

Konut kredisi

Konut Kredisi İçin Gerekli Belgeler

   Krediyi çekeceğiniz bankaya karar verip şubeye gitmeniz ve hesap açtırmanız gerekmekte. Daha sonra maaş bordronuz, SGK hizmet dökümünüz ve almak istediğiniz gayrimenkulün tapusu yanınızda olmalı. Herkes maaşlı çalışan değil tabi ki esnaf da olabilirsiniz o zaman mali evraklarınızı yani resmi gelirlerinizi bankaya ibraz etmeniz lazım. Burada bankanın dikkat edeceği en önemli nokta sizin resmi gelirinizin ne olduğu. Bunları müşteri temsilcinize ibraz ediyorsunuz. Hesabınız açıldıktan sonra müşteri temsilciniz almak istediğiniz gayrimenkulün tapusunu inceleyecek ve bu tapunun krediye uygun olup olmadığı konusuyla ilgili küçük bir ön araştırma yapacaktır. Çünkü bazı tapular krediye uygun değildir. Yani hisseli hissesiz olma gibi durumlarda krediye uygun olmayabilir.

   Kredi çekilmesine herhangi bir maninin olmadığı görülmesi üzerine KKB skorunuza bakılır. Konut kredisi araç kredisi, ihtiyaç kredisi veya herhangi bir kredi kartı kullanmış olan kişilerin KKB skoru denilen bir kredi skoru vardır. Bu kredi geçmişi sicili müşteri temsilcisi tarafından incelenir. Her bankaların belirli şartları koşulları vardır. O şartların altında kalan insanlara kredi verilmemektedir. Yeterli puana sahip iseniz müşteri temsilciniz sonraki aşama olan, o an ki oranlarda ve istemiş olduğumuz vadeye göre size bir örnek ödeme tablosu hazırlar.

Konut kredisi

Konut Kredisinde Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler

   Burada dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Örnek ödeme tablosunda örnek vermek gerekirse 4 bin liralık geliriniz varsa 5 bin lira ödemesi olan bir ödeme planı zaten mümkün değil. Ancak 4 bin lira geliriniz varken banka size 3 bin liralık bir plan hazırlayabilir. Burada hesabınızı çok iyi yapmanız lazım. Yani 4 bin lira gelirinize 3 bin lira aylık ödemeli bir kredi ödeyip ödeyemeyeceğinizi, geriye kalan bin lirayla geçiminizi sağlayıp sağlayamayacağınızı çok iyi hesap etmeniz gerekiyor. Yoksa sonradan gerçekten ciddi problemler yaşayabilirsiniz. e-bordro

   Bir diğer önemli  husus. Mesela bir kredi kartınız var diyelim. Yada daha önceden konut kredisi veya araç kredisi kullanmış olabilirsiniz. Bunlardan birinin ödemesini bilerek yada bilmeyerek sadece bir gün geciktirdiyseniz dahi ne yazık ki sicilinizi bozmuş olursunuz. Bunu belki o zaman çok umursamayabilirsiniz, ama bu sizin muhakkak karşınıza bu aşamada çıkacaktır. Yani bir günlük gecikme neticesinde bile o banka size bu krediyi vermeyebilir. Çok avantajlı bir oran sunulan finansman bulmuş olabilirsiniz. Çok uygun fiyatlı bir gayrimenkul bulmuş olabilirsiniz ama kredi kartınızdaki veya kredi borcunuzda ki o bir günlük gecikmeden dolayı kredi çekmenize engel olabilmektedir.

Konut Kredisi Hesaplama

   Örnek ödeme tablosunu inceleyip karar verdikten sonra sırada ekspertiz süreci var. Yani satın alacağınız gayrimenkule bir eksper giderek incelemeler yapar. Bu süreç çok uzun sürmez. Birkaç gün sürecek olan bu eksper raporundan sonra eksper; satın alacağınız evin değeriyle ilgili bir rapor hazırlar bu raporun sonucuna göre son kredideki peşinat durumuna göre gelen ekspertiz raporunun%90 ına kadar kredi kullanabiliriz. Yani mesela 500 bin lira değerinde bir eksper raporu mevcut ise size o ev için bankanın vereceği para 500 bin liranın %90’ı dır. O da 450 bin lira yapmaktadır. Bankanın vereceği kredi size 450 bin liradır. Bunun üzerinde bir ücret vermez.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER