Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

Kullanılmayan Kredi Kartından Aidat Alınır mı ? 2021

Kullanılmayan Kredi Kartından Aidat Alınır mı ? 2021
Bu haber 30 Mayıs 2021 - 23:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bugün Kullanılmayan Kredi Kartından Aidat Alınır mı 2021 ve Kredi Kart Aidatı Nasıl Geri Alınır? sorusuna cevap vereceğiz. Detayları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Bankadan kredi kartı aldığınız zaman bu kartı hiç kullanmasanızda kartın senelik bir aidatı sizin kartınıza borç olarak yansıtılabilir. Böyle durumlarda, genelde buna itiraz etme hakınız bulunur. Çoğu banka hiç kullanılmamış kredi kartına yansıttığı borcu geri alacak veya bunu kredi notunuza olumsuz yansımasına engel olacaktır.

Bunu fark etmek için kredi kartınızın ekstresine gelen bilgilendirmeleri aylık olarak kontrol etmeniz önem taşımaktadır. Kredi kartınızı kullanmıyorsanız ve ileride de kullanmayı düşünmüyorsanız bunu iptal etmenizi boşuna açık bir risk taşımamanızıda ayrıca öneririz.

Kredi Kart Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Kullanılmayan Kredi Kartından Aidat Alınır mı
Kullanılmayan Kredi Kartından Aidat Alınır mı

Kredi kartları tüketicilerin finansal planlama yapması için gerçekten önemli araçlar. Eğer amacına uygun olarak kullanılırsa tüketicilerin son derece faydasına olur. Ancak bu kartların biz tüketicilerin canını sıkan bir özelliği var, o’da bizlere senede bir defa Yıllık kart aidatı ya da Yıllık Kart ücreti adı altında bankadan bankaya ismi değişsede belli bir tutarın yansıtılıyor olması.

Yıllık Kart Aidatı ve Tüketici Hakem Heyeti İlişkisi

Öncelik olarak kredi kart aidatı dönem ekstresine yansıması ve bununla ilgili çalıştığınız bankaya kart aidatının iptaliyle alakalı talep oluşturmalısınız. Bunun nedeni başvurunuzun olumsuz olması sonucunda elinizde belgeniz olmasıdır. Bu başvuruyuda bankanızın iletişim bölümünde bulunan talep metni hazırlayarak yazılı olarak iletmelisiniz.

Bunu yapmamızın sebebi, bir sonraki aşamada e-devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvuracağız ve hakem heyetinin karar verebilmesi için bizim ilk talebi bankada ya da karşı taraftan yapmış olmamız gerekiyor. Taleplerinizi telefon bankacılığından ziyade çalıştığınız bankanızın web sitesi üzerinden yıllık kart aidatının iadesini isterseniz doğal olarak sizlere sözlü olarak geri dönüş sağlayacaklardır. Elimizde yazılı bir dokümantasyon olacaktır. Eğer web sitesini kullanırsak ve cevabın e-mailimize yönlendirilmesi konusunda talebimizi iletirsek banka bize yazılı olarak bu tutarı iade etmeyeceğini bildirecek ve bizimde elimizde resmi bir belge olacak.

E-Devlet Tüketici Hakem Heyeti Yıllık Kart Aidat İadesi

Kullanılmayan Kredi Kartından Aidat Alınır mı
Kullanılmayan Kredi Kartından Aidat Alınır mı

Öncelik olarak E devlet üzerinden https://tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr/home/Dashboard bu link aracılığıyla T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yapmalısınız. Karşınıza çıkan ekranda sizden istenen bilgileri doldurmanız gerekecektir. Sizden istenecek bilgiler şu şekildedir;

  • Firma Ünvanı (Banka İsmi)
  • Bankanın Vergi Numarası
  • Bankanın Mersis Numarası
  • Bankanın açık adresi
  • Ekstrenin kesildiği tarih
  • Fiş Fatura (Ekstre No)
  • Uyuşmazlık Tutarı (Yıllık Kart Aidat Tutarı)
  • Talep Türü (Ayıp Oranında Bedel İndirimi)
  • Şikayetin Konusu (Talebiniz)
  • Dosya Yükle kısmından Yıllık Kart aidatı gelen ekstrenizi PDF olarak yükleyip kaydet butonuna basın
  • Yine ”Dosya Ekle” kısmından bankadan gelen red yanıtını uygun formatta yükleyip kaydet butonuna basın
  • Kaydet ve ilerle diyerek dilekçemizin önizleme ekranına yönlendirileceğiz
  • İlerle diyerek başvuruyu tamamla buyonuyla başvurunuzu gönderebilirsiniz.

Yukarıda bahsi geçen maddelerin hepsini örnek; Banka ismi, vergi numarası, mersis no gibi bilgilere kredi kartı ekstrenizde bulabilirsiniz.

Kullanılmayan Kredi Kartından Aidat Alınır mı 2021 sorusuna detaylı bir şekilde cevap vermeye çalıştık. Konuyla alakalı sorularınız konumuzun altında bulunan yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
1 ADET YORUM YAPILDI
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER