Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

Devlet Para Yardımı 2022

Devlet Para Yardımı 2022
Bu haber 07 Aralık 2021 - 0:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Devlet para yardımı yapmak için belirlenmiş olan kriterlerdeki vatandaşların başvurusunu beklemektedir. Yapılacak olan yardımların birçok farklı kriterleri belirlenmiş olup, bununla birlikte yardım alacak olan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına göre de sınıflandırma mevcuttur. Devletin birçok kurumu yardım dağıtabilmek için özellikle son dönemlerde gerekli çalışmaları yapmıştır. Sürekli olarak verilen yardımların dışında özellikle pandemi sürecinde ihtiyaçları olan vatandaşların yararlanabilmeleri için faizsiz kredilerin, geri ödemeleri ötelenmiş kredilerin verilmesi gibi birçok farklı yöntem de kullanılmaktadır.

Devlet Para Yardımı Başvurusu

E-Devlet üzerinden kolaylıkla başvuru yapabileceğiniz para yardımı sayesinde ihtiyaçlarınızın bir kısmını giderebilirsiniz. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde tutarda değişiklik olsa da 1.100 TL yardım yapılmasına karar verilmiştir. Yapılacak başvurular içerisinden değerlendirmeler sonucunda ihtiyaç sahiplerine bu tutarın verilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bununla birlikte yapılan devlet yardımlarına bakacak olursak:

65 Yaş Üzeri Devlet Yardımı

Yaklaşık olarak 800 bin kişinin yararlanacağı bu destek 65 yaş aylığı olarak biliniyor. Memur maaşlarında yapılan zamla birlikte 827 TL yardım yapılması öngörülüyor.

Hasta ve Yaşlı Bakım Parası: Eğer bakmakla yükümlü olduğunuz hasta ve yaşlı varsa o halde devlet tarafından size 1.797 TL yardım yapılacak demektir. Evde bakım parası olarak da adlandırılan bu yardım için 50 yaş üzeri ve engelli raporu bulunan bir yakınınızın bakımını üstlenmiş olmanız gerekiyor.

Devlet Para Yardımı 2022

Devlet Para Yardımı 2022

Engelli Desteği: Yine bakmakla yükümlü olduğunuz engelli yakınınızın engel oranına göre devletten yardım almanız mümkün. En az yüzde 70 oranında engelli olunması ile birlikte 18 ile 65 yaş arasında olunması durumunda 990 TL, yüzde 40 ile 69 arasında olması durumunda 659 TL, 18 yaşın altında ve yüzde 40 üzeri engelli olunması durumunda ise 659 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemenin alınması için bu şartlar ile birlikte ailenin gelirinin düşük olması ve yardıma muhtaç olunması şartı da aranıyor. Yabancı uyruklular için destek paketleri.

Kimsesiz Öğrenciler İçin Para Yardımı

Harçlık: Yetiştirme yurdu ya da huzurevi gibi sosyal hizmet kuruluşlarında kalanlar için verilen harçlık oranları da zamlandı. Yaşlılara 303 TL, 6 ile 12 yaş arası engellilere 120 TL, 13 ile 18 yaş arasındaki engellilere 181 TL, 18 yaş üzeri engellilere ise 243 TL ödeme yapılması kararlaştırılmıştır.

Silikozis Hastaları: Silikozis hatalığı geçirenlerin meslekte kazanma kaybına göre ödeme yapılmaktadır. Buna göre yüzde 15 ile 34 arası olanlara 1.426 TL, yüzde 35 ile 54 arası olanlara 1.631 TL, yüzde 55’in üzerinde olanlara ise 1.816 TL ödeme yapılmaktadır.

Elektrik Yardımı: Elektrik faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahiplerinin başvuru yapmaları durumunda evde yaşayan kişi sayısına göre değişiklik göstermekle birlikte 69 ile 137 TL arasında ödeme yapılmaktadır. Bu yardımın alınabilmesi için PTT’ye kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasının ibraz edilmesi yeterli olacaktır. Yapılan incelemeler neticesinde yardıma muhtaç olunduğu kanıtlanırsa ödeme yapılacaktır.

Konut Katkısı Yardımı: Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin betonarme ev yapımı için 40 bin TL, prefabrik ev yapımı için 30 bin TL, ev onarımı için ise 20 bin TL yardım yapılmaktadır. Bununla birlikte ev eşyası alınabilmesi için de 5 bin TL yardım yapılmaktadır. Yardım başvurusu valiliklerde kurulmuş olan bakanlık alanlarından yapılmaktadır.

Para yardımı yapan kurumlar

2022 maddi destekler

Devlet Doğum Desteği

Doğum Desteği doğum yapan ve ihtiyaç sahibi olan ailelerin ilk çocukları için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonra doğan çocuklar için ise 600 TL yardım yapılmaktadır. Bu yardım bir defaya mahsus olmak üzere yapılır. Yapılacak olan maddi yardım başvuruları Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmetler Merkezleri aracılığı ile organize edilmektedir.

Bu yardımlarla birlikte kamu bankaları aracılığı ile devlet tarafından kredi imkanları da sağlanmaktadır. Diğer kredilere oranla düşük faizli ya da faizsiz, aynı zamanda 6 ay gibi ödeme ertelemelerinin olduğu krediler ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmektedir. Farklı birçok proje gündemde olmakla birlikte bu kredilerin hepsinin kabul edilme ve geri ödeme koşulları değişiklik göstermektedir. Bunun için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank gibi kamu bankalarının ve ilgili bakanlıkların internet sitelerini kontrol etmeli ve aranan şartları kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde devlet kredisi alınabilmesi için gerekli başvuru aşamalarını öğrenebilirsiniz. Türkiye ekonomi sıralaması.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER