Katılım Bankaları – Faizsiz Bankalar

2021 Ziraat Katılım Bankası Rapor Parası Sorgulama

2021 Ziraat Katılım Bankası Rapor Parası Sorgulama
Bu haber 13 Mayıs 2021 - 22:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2021 Ziraat Katılım Bankası Rapor Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankasından rapor parası sorgulama işlemi iki şekilde yapılabilir: Birinci yol SMS ile, ikinci olarak ise e-devlet sistemi üzerinden rapor parası sorgulaması yapılabilmektedir. Yazımızın devamında daha detaylı olarak bu yollardan bahsedeceğiz ancak bu iki yolun haricinde de sorgulama işlemleri yapabileceğiniz alternatiflere kısaca değinelim. Bu alternatif yollarca kısaca şu şekildedir;

  • Ziraat Bankasının mobil uygulaması indirilerek rapor parasının yatıp yatmadığı öğrenilebilir.
  • Mobil bankacılık kullanmayı bilmeyenler için Ziraat Katılım Müşteri hizmetleri aranarak hesaplarına rapor parası yatıp yatmadığı sorgulanabilir.
  • Bunların dışında en yakın Ziraat Bankası şubesine gidip ilgili müşteri temsilcisi aracılığıyla hesaba rapor parasının yatıp yatmadığı sorgulanabilir.

SMS ile Rapor Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?

SMS ile rapor parasını sorgulama işlemleri için bir kaç yolla öğrenilebilir. Ziraat Bankasına hesabınıza yatan rapor ücreti SMS yoluyla şu şekilde öğrenilmektedir:

  • Telefonunuzun SMS bölümüne girerek alıcı bölümüne “4747” sayısı yazılmalıdır. Mesaj bölümüneise “BAKİYE” yazılarak sorgulama mesajı gönderilir.
  • SMS gönderim sonrasında hesap bakiyesiyle ilgili bilgilendirme SMS’i gelecektir.
  • SMS yoluyla rapor parası sorgulayabilmeniz için vatandaşların Ziraat Bankasında kayıtlı bir numarası olması gerekmektedir. Ziraat Katılım bankasında kayıtlı bir numaranız yoksa Ziraat Bankası ATM’sinden ya da Ziraat Bankası şubesinden hesap sahibi güncelleme yaptırabilir.

E-Devlet Aracılığıyla Rapor Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?

2021 Ziraat Katılım Bankası Rapor Parası Sorgulama
2021 Ziraat Katılım Bankası Rapor Parası Sorgulama

E-Devlet aracılığıyla rapor parası sorgulama işlemlerini yapabilmeniz için E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Şifeniz yoksa PTT yada bazı bankaların mobil şubelerinden cüzi bir ücretle şifrenizi alabilirsiniz. Şifre alımından sonra giriş yapabilir ve kimlik doğrulama adımlarını tamamlayabilirsiniz.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra E-devlet platformu üzerinde bulunan arama kutucuğuna “İş Göremezlik Ödemesi” yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Açılan sayfa üzerinde geçmiş ödemeler ve aktif ödemelerle alakalı bilgi ekranı gelecektir.

Rapor Parası Kimlere Verilmektedir?

Rapor parasının verildiği kişiler 5510 sayılı İş ve Sosyal Güvenlik Kanununa göre sigortalı çalışan işçilerin hastalanması veya iş kazası belirli süre iş görmezlik raporu alan kişilere verilmektedir. Diğer yandan sigortalı olarak çalışan kadınlar, emziren anneler de talep edilmesiyle birlikte rapor parası alabilmektedirler. Devletin rapor parası verebilmesi için en az 3 gün ve üzeri olacak şekilde doktor tarafından istirahat raporu düzenlenmiş olması gerekmektedir. Tedavi ya da yataklı tedavi içeren raporlarda rapor parası alınabilmektedir.

Rapor Parası Ne Kadardır?

2021 Ziraat Katılım Bankası Rapor Parası Sorgulama
2021 Ziraat Katılım Bankası Rapor Parası Sorgulama

Rapor paraları asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır. 2020 ve 2021 yılları arasında asgari ücrette 500 TL zam yapılmıştır. Buna göre 2020 yılında çalışan sigortalı birisinin ayakta tedavi görerek günlük 65.40 TL iken yatarak tedavi görenlerin 49.05 TL idi. 2021 yılı asgari ücreti 2.825,90 TL’dir ve rapor hesaplaması bunun bu şekilde yapılmaktadır.

  • Ayakta tedavilerde günlük kazancın 2/3’ü
  • Yatarak tedavilerde ise günlük kazancın ½’si rapor parası olarak verilmektedir.

Rapor Parası Nasıl Alınmaktadır?

Rapor parası almak için sigortalı olarak çalışan kişilerin doktor onaylı almış oldukları raporları işyerine ibraz etmelidir ve işyeride bu raporları 5 gün içerisinde içinde e-rapor sistemine girmelidir. Bu aşamadan sonra e-rapor üzerinden gönderilen istirahat raporları Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan yetkili kişiler tarafından incelenerek onaylanır veya bir yanlışlık görülmesi durumunda işverene ve gerekli mercilere bildirirler. Ancak herhangi bir yanlışlık söz konusu değilse rapor parası ödeneğiyle alakalı işyerinin e-rapor üzerinden sisteme yüklediği tarihten minimum 15 gün içerisinde istirahat parası PTT veya E-devlet üzerinden şahıs ödemeleri kısmından tanımlanan banka hesabınıza yatırılır.

E-Devlet Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Nasıl Tanımlanır? ile ilgili konuya bu linkten ulaşabilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER